Σάββατο 15 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
ΓOYNTI ΑΛΕΝ
Ερωτας και... τίποτ' άλλο

Ο Τζέισον Μπιγκς, ένας φιλόδοξος συγγραφέας στη Νέα Υόρκη, ερωτεύεται κεραυνοβόλα μια ατίθαση νεαρή γυναίκα, την Αμάντα, και η καθημερινότητα του αλλάζει. Η ζωή του με την Αμάντα είναι δύσκολη και φτάνει στα όρια της τρέλας. Οι ισορροπίες χάνονται και ο έρωτας γίνεται ένα τρελό πανηγύρι.

Σκηνοθέτης και σεναριογράφος ο Γούντι Αλεν, ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά σε έναν δευτερεύοντα ρόλο, καταπιάνεται για ακόμη μια φορά με τον έρωτα και προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος. Ταινία χαρακτήρων και νευρωτικών σχέσεων.

Το «Ερωτας και... τίποτ' άλλο», ο κεραυνοβόλος έρωτας δεν είναι κάτι το απόλυτα σίγουρο. Ο ήρωας της ταινίας ερωτεύεται κεραυνοβόλα και τυφλώνεται κι έτσι τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν την κάτω βόλτα. Η Αμάντα ξέρει να σαγηνεύει, κατά βάθος όμως είναι ένα παιδί ανίκανο να αγαπήσει πραγματικά τον οποιονδήποτε. Κάνει τη ζωή του Τζέρι αφόρητη και ο ίδιος δειλιάζει να βάλει τέλος σε μια σχέση που τον πάει πίσω.

Σαν να κοροϊδεύει τις ανθρώπινες αδυναμίες, ο Γούντι Αλεν μέσα από τις πιο σκληρές καταστάσεις και ανθρώπινες συμπεριφορές, βγάζει έξυπνο γέλιο και καταφέρνει να διατηρεί το στιλ του αναλλοίωτο. Αν και το σενάριο δεν είναι από τα καλύτερά του και ορισμένες σκηνές θυμίζουν κάτι από τα παλιά, το «Ερωτας και τίποτ' άλλο» είναι αρκετά ψαγμένη ταινία, με την απαραίτητη φιλοσοφική υπόσταση και το ακαταμάχητο χιούμορ του εφήβου Γούντι Αλεν.

«Anything Else». Κομεντί αμερικανικής παραγωγής 2003. Με τους: Γούντι Αλεν, Τζέισον Μπιγκς, Κριστίνα Ρίτσι, Στόκαρντ Τσάνινγκ, Ντάνι Ντεβίτο, Τζίμι Φάλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ