Κυριακή 16 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΓΥΝΑΙΚΑ
Ξεφυλλίζοντας... περιοδικά
  • Από το πρόσφατο τεύχος του περιοδικού της ΟΓΕ: «Ο εθελοντισμός και πώς να τον... αποφύγετε - Η γυναίκα στην τέχνη και στην ιστορία: Σοφοκλέους Αντιγόνη - Ελληνικής γυναικοκρατίας συνέχεια - Γυναίκες αστυνομικοί - Γυναίκα και πλαστική χειρουργική - Τα παιδιά του κόσμου καταγγέλλουν - Παγκόσμιο περισκόπιο σε σμίκρυνση - Λίγα λόγια για τις τοπικές πρωτοβουλίες απασχόλησης».
  • Μερικά από τα περιεχόμενα του τελευταίου δελτίου της «Τελεσίλας», που κυκλοφορεί πολυγραφημένο: Φορολογική ισότητα ανδρών και γυναικών. Οι γυναίκες, το έιτζ και ο λιμός στην Αφρική. Μητρική θνησιμότητα. Μαρτυρία: Ισες μπροστά στον κίνδυνο. Ακόμα: Ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας: Δράση για γυναίκες. Ρωσία: Δικαιοσύνη για τις γυναίκες! Ηπατίτιδα Β και C. Τι πρέπει να γνωρίζετε - ΟΚΕΑ, Ομάδα Καταπολέμησης Εμπορίας Γυναικών.
  • Με χαρά λάβαμε τις δυο τελευταίες (δίμηνες) παιδικές εφημερίδες που δημιούργησε ο Σύλλογος Γυναικών Παγώνδα Σάμου «Ομόνοια». Τίτλος τους «Παιδική φωλιά» και πλούσιο το περιεχόμενό τους. Θα άξιζε να βρει μιμητές παιδιά απ' όλη την Ελλάδα. Εικονογράφηση και αρθρογραφία από τα ίδια τα παιδιά, συνεντεύξεις με τοπικούς παράγοντες από τους μικρούς-ες δημοσιογράφους, παιχνίδια, η επικαιρότητα, αλλά και η πολιτιστική ζωή, οι προσπάθειες για τη διατήρηση της παράδοσης, ποιήματα, εκδηλώσεις, όλα χωράνε στη λιλιπούτεια έκδοση. Μπράβο!
  • Ο νόμος άλλαξε, όμως δεν εφαρμόζεται πάντα στην καθημερινή ζωή. Αυτή τη διαπίστωση έρχεται να επιβεβαιώσει άρθρο της Ελιας Κολοκυθά, που είναι υπεύθυνη του νομικού συμβουλευτικού τμήματος του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας. Το διαβάσαμε στον «Αγώνα της Γυναίκας». «Οι γυναίκες, γράφει η Ελια Κολοκυθά, ήταν στη μεγάλη, συντριπτική τους πλειοψηφία (86%) άνεργες ή με κάποιο περιθωριακό επάγγελμα, προέκταση συνήθως του επαγγέλματος που δηλώνουν "Οικιακά". Ολες επιθυμούν να εργαστούν και μετανιώνουν για τη δουλιά που κάποτε εγκατέλειψαν».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ