Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Δύσκολες αποστολές

Σε αποστολές εκτός έδρας και μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολες, βρίσκονται σήμερα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός που αγωνίζονται για την τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Πιο αναλυτικά.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στο κλασικό ζευγάρι αντιπάλων της «Γηραιάς ηπείρου» τείνει να εξελιχθεί η αναμέτρηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τον Παναθηναϊκό, καθώς ουκ ολίγες φορές οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί τα τελευταία χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ετσι η παράδοση συνεχίζεται και φέτος και οι δυο αντίπαλοι θα λύσουν το βράδυ (20.40) στο «Νόκι Αρίνα» (πρώην Γιαντ Ελιάου) τις διαφορές τους στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής στη διοργάνωση. Ο Παναθηναϊκός θέλει απέναντι σε μια Μακάμπι που εμφανίζεται πανίσχυρη φέτος να συνεχίσει στο δρόμο που χάραξε την περασμένη βδομάδα νικώντας στα Πατήσια τη Σκίπερ. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ευελπιστεί να συνεχιστεί για την ομάδα το ομαδικό παιχνίδι που δείχνει να παίζει τον τελευταίο καιρό. «Τώρα τελευταία παίζουμε περισσότερο ως ομάδα κι έτσι έχουμε καλές πιθανότητες να φύγουμε με μια μεγάλη νίκη από το Τελ Αβίβ. Το σίγουρο πάντως είναι πως για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Ετσι κι αλλιώς όταν παίζεις σε τόσο υψηλό επίπεδο, δεν μπορείς να προβλέψεις το αποτέλεσμα». Ο Σέρβος τεχνικός έχει μια σοβαρή σκοτούρα να τον απασχολεί. Κι αυτή δεν είναι άλλη από τη συμμετοχή στον αγώνα του Μάικ Μπατίστ. Ο Αμερικανός νιώθει ακόμα ενοχλήσεις στο πόδι μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τη Σκίπερ και δεν είναι βέβαιο αν θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί την Πέμπτη

ΤΑΟΥΓΚΡΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ισπανικών δοκιμασιών συνέχεια έχουμε σήμερα για τον Ολυμπιακό που μετά τη Βαλένθια καλείται να αντιμετωπίσει και την Ταουγκρές στο «Φεράν Μπουέσα» (21.40). Ενα γήπεδο που για πολλούς θεωρείται από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης καθώς συγκεντρώνονται εκεί σε κάθε παιχνίδι περίπου 9.000 οπαδοί των γηπεδούχων. Ομως, για κάποιους παίκτες των «ερυθρόλευκων» το τι θα συναντήσουν σήμερα δεν αποτελεί και άγνωστη εικόνα. Ο Χρήστος Χαρίσης και ο Ρούμπεν Βολκοκοβίσκι, που φόρεσαν τη φανέλα της Ταουγκρές αλλά και ο Παναγιώτης Λιαδέλης (ως αντίπαλος με τη Βαλένθια) είναι αυτοί που γνωρίζουν πολύ καλά την ατμόσφαιρα στο «Φεράν Μπουέσα». Οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να... σπάσουν αυτό το άκαρπο σερί στο ξεκίνημα της φετινής Ευρωλίγκα όπου μετράνε δυο διαδοχικές ήττες από Σλασκ Βρότσλαβ και Παμέσα Βαλένθια. Μαζί τους και ο Μίλαν Τόμιτς που ακολούθησε κανονικά την αποστολή, καθώς έβγαλε και το πρόγραμμα της προπόνησης της Τρίτης, συνεπώς την Πέμπτη το βράδυ (21:40) αναμένεται να είναι παρών στο τζάμπολ.

  • Τη δεύτερη νίκη του στη FEL πέτυχε το Μαρούσι επικρατώντας στη Γαλλία της Νανσί με 77-70. Αντίθετα το Περιστέρι δεν τα κατάφερε στο Παρίσι χάνοντας από τη Ρασίγκ Παρί με 82-80. Ηττα για την ίδια διοργάνωση υπέστη ο Αρης στη Γερμανία από την Μπάμπεργκ με 78-64.
  • Τις πρώτες τους νίκες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση πέτυχαν για του ΟΥΛΕΜΠ ΚΑΠ ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας με 87-76 επί της Μπράιτον Μπέαρς και ο Μακεδονικός επί της Ενεργκί με 74-62.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ