Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Ριάλιτι «οντισιόν» της ΕΡΤ

Από προχτές η κρατική τηλεόραση, έχοντας χορηγό την εταιρία κινητής τηλεφωνίας «Vodafone» και ακολουθώντας τα πρότυπα και τα βήματα άλλων ιδιωτικών καναλιών, αλλά και «εισαγόμενων» προϊόντων, ξεκίνησε τις διαδικασίες υλοποίησης του δικού της ριάλιτι σόου. Ετσι, λοιπόν, η ΕΡΤ, στο πλαίσιο του ...πολιτισμικού της ρόλου, ετοιμάζει πυρετωδώς το «Eurostar Vodafone», που θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ. Το «Eurostar Vodafone», είναι σχεδιασμένο στο «ύφος» ριάλιτι σόου που έχουν προβληθεί, όπως το «FAME STORY» και το «POP STARS», αλλά και αυτό που βρίσκεται στα «σκαριά», το «Super Idol» που θα μεταδοθεί από το «Mega».

Οι υπεύθυνοι του κρατικού καναλιού ξεχύθηκαν λοιπόν, σε ένα «κυνήγι» ταλέντων, σε περιοχές της Ελλάδας για να βρουν μέσα από οντισιόν, το νέο ή τη νέα εκείνη που θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στο σόου της Eurovision, το Μάη του 2004, στην Κωνσταντινούπολη.

Ετσι, η ΕΡΤ φιλοδοξεί να εισάγει στην Ελλάδα - με τη μορφή πάντα «ριάλιτι» - το ξενόφερτο παράδειγμα της Ιρλανδίας, της Σουηδίας και της Ισπανίας, που δεν είναι άλλο από την «ανοιχτή διαδικασία επιλογής του καλλιτέχνη, με ακροάσεις που θα διεξαχθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας». Συγχρόνως, η ΕΡΤ με καμάρι διατυμπανίζει ότι «δίνει φέτος την ευκαιρία σε όλους τους Ελληνες, που διαθέτουν φωνητικές ικανότητες και σκηνική παρουσία, να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό της Eurovision».

Ομως, πίσω από αυτές τις «ευκαιρίες» που δίνει δε φαίνεται πουθενά ο πολιτισμικός ρόλος της κρατικής τηλεόρασης, αλλά και η προώθηση της καλλιτεχνικής και δημιουργικής έκφρασης. Αντίθετα, προσπαθεί - δυστυχώς - με τέτοιου είδους «φτηνά» και ευτελή σόου να μιμηθεί και να ακολουθήσει πιστά τα χνάρια της ιδιωτικής τηλεόρασης, η οποία έχει αποδείξει ότι δεν προωθεί πολιτισμό και κουλτούρα.

Οι πρώτες οντισιόν έγιναν προχτές στην Αθήνα, ενώ επόμενος σταθμός θα είναι η Θεσσαλονίκη στις 4 και 5 Δεκέμβρη. Σ' όλο αυτό το σόου που στήνεται, η ΕΡΤ φρόντισε να «εξασφαλίσει» και τη συμμετοχή του τηλεοπτικού κοινού, το οποίο θα ψηφίζει από το σπίτι του, χρησιμοποιώντας τα γνωστά μηνύματα από τα κινητά, αλλά και τις τηλεφωνικές κλήσεις στα 090...

Απ' όλο αυτό το «καλοστημένο» σόου, δε θα μπορούσε να λείψει το έπαθλο, που είναι η συμμετοχή στο σόου της Eurovision για τον πρώτο, αλλά και η εξασφάλιση συμβολαίων με την MINOS EMI, για τους τρεις πρώτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ