Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Η «ταυτότητα» της ημέρας

Στη βία στα γήπεδα και στον κόσμο που την προκαλούν αναφέρεται η ταινία του Φίλιπ Ντέιβις «Χωρίς ταυτότητα». Ενας αστυνομικός μαζί με συναδέλφους του προσπαθούν να διεισδύσουν στους χούλιγκαν του ποδοσφαίρου. Ο αστυνομικός στη διάρκεια της συναναστροφής του με τους χούλιγκαν, αρχίζει να αισθάνεται ότι ο τρόπος ζωής και αντίδρασής τους τον επηρεάζει στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Ανακαλύπτει ότι στο βάθος και ο ίδιος είναι ένας χούλιγκαν. Απολαμβάνει τη ζωή στην κοινότητα των χούλιγκαν και σταδιακά αρχίζει να λησμονά τις αρχές που καθόριζαν τη ζωή του και να ενσωματώνεται στη νοοτροπία των ταραχοποιών. Παίζουν οι Ρις Ντινσντέιλ, Ρίτσαρντ Γκράχαμ και Πέρι Φένγουικ (ΕΤ-3 24.00).

«Μεντιτερανέο», η βραβευμένη με Οσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας, σκηνοθετήθηκε από τον Γκαμπριέλε Σαλβατόρε. Γυρισμένη σε ηλιόλουστα ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα στο Καστελόριζο, η υπόθεση αναφέρεται σε οκτώ Ιταλούς στρατιώτες, που το 1941 βρίσκονται στη Μεγίστη των Δωδεκανήσων. Οι Ιταλοί θα ξεχάσουν την αποστολή τους και τον πόλεμο και θα κάνουν διακοπές, συντροφιά και με την πόρνη της Μεγίστης, ζώντας μια ειδυλλιακή ζωή. Παίζουν οι Κλαούντιο Μπιγκάλι, Βάνα Μπάρμπα και Ντιέγκο Αμπαταντουόνο (ΕΤ-1 21.30).

Ηρωίδα στην ταινία «Το όνειρο μιας γυναίκας» είναι μια μητέρα που το πρωί είναι νοικοκυρά και φροντίζει τα τρία της παιδιά και τη νύχτα εμφανίζεται ως κωμικός σε κλαμπ. Για τη γυναίκα η νυχτερινή της δραστηριότητα είναι ένα όνειρο που την κάνει να ξεφεύγει από τη ρουτίνα. Κάποτε θα φθάσει η στιγμή να ανέβει το σκαλοπάτι της επιτυχίας, συνειδητοποιώντας όμως ότι ο κόσμος των κωμικών δεν είναι πάντα ευχάριστος. Μαζί της δουλεύει κι ένας νεαρός που εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο για να αφοσιωθεί στη δουλιά. Η γυναίκα θα πλησιάσει το νεαρό και θα προσπαθήσει να τον βοηθήσει. Και οι δύο όμως θα καταλάβουν πως ο κόσμος των κωμικών μπορεί να σκορπά το γέλιο, όμως δεν είναι πάντοτε τόσο αγγελικός, αλλά και αστείος. Πρωταγωνιστούν η Σάλι Φιλντ και ο Τομ Χανκς (MEGA 03.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ