Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ
2 φωτο

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται πέντε χρόνια που έφυγε για πάντα από κοντά μας ο ΜΙΜΗΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ και ένας χρόνος που αποχωριστήκαμε για πάντα την ΝΤΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑ. Στη μνήμη τους και με την ευκαιρία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος προσφέρουμε μέσω της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» 60 ευρώ.

Κώστας, Ντίνα, Δημητράκης

* * *

Φωτ

Στις 28 Νοέμβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Καριοφυλλιά). Στην Κατοχή, πολύ νωρίς εντάσσεται στο ΕΑΜ και βγαίνει στο βουνό αντάρτης στον ΕΛΑΣ.

Μετά την Απελευθέρωση, πιάστηκε, κακοποιήθηκε και εξορίστηκε στο Μακρονήσι. Πιάστηκε επίσης στη διάρκεια της εφτάχρονης χούντας των συνταγματαρχών και εξορίστηκε στο Λακκί της Λέρου.

Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός αγωνιστής για τα ιδανικά του μαρξισμού-λενινισμού.

Τα τελευταία χρόνια, περισσότερο από μία δεκαετία ήταν πρόεδρος του Παραρτήματος Μελισσίων της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων, 25 ευρώ και 25 ευρώ στο Παράρτημα Μελισσίων.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΦΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ, στελέχους της ΚΟ Πειραιά, οι Νίκος Καλιγιαννίδης και Σούλα Κωνσταντινίδη προσφέρουν 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ισμήνη Σταμάτη
Ισμήνη Σταμάτη
* * *

Φωτ.

Πριν από εφτά χρόνια και 9 μήνες, στις 26 Φλεβάρη 1997, άφησε την τελευταία πνοή της η ΧΑΡΟΥΛΑ Χωραφάκη-ΚΕΠΕΣΗ, εθελόντρια προϊσταμένη του ΕΕΣ, αδελφή από το 1954.

Υπήρξε άξια συντρόφισσα στη ζωή και στον αγώνα του Ν. Κεπέση, συνεπής αγωνίστρια συνδικαλίστρια, ανένταχτη κομμουνίστρια, αδιάλλακτη υπερασπιστής των ιδανικών και της πολιτικής του ΚΚΕ και μέλος του Παραρτήματος Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ.

Στην αξέχαστη μνήμη της ο Νίκανδρος Κεπέσης προσφέρει 15 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στις 13 Δεκέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που πέθανε η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΦΩΤΟΥΛΑ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ.

Στη μνήμη της η κόρη της Αννα Καλογεροπούλου και ο γαμπρός της Νικόλαος Χρονόπουλος προσφέρουν στο ηρωικό ΚΚΕ, 80 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανω Γαλατσίου.

* * *

Στη μνήμη των συντρόφων και φίλων: ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΡΑΓΑΛΗ, ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΥ, ΜΙΜΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΤΣΙΑΜΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΜΗ, ΠΕΤΡΟΥ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑΚΟΥ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Λογοτεχνών 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Πετρούλα Νικολοπούλου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της συντρόφισσάς μου ΙΣΜΗΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗ προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μαρουσίου, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Πάνος Σταμάτης (Δημαράς)

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΣΤΑΘΗ ΣΤΑΜΑΤΗ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε το 1947 και των: ΛΑΚΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ (δασκάλου), ΤΑΚΗ ΜΑΡΟΥΣΟΥ (καθηγητή), ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΤΑΛΛΑ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΔΙΑ, ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΙΜΠΙΡΗ από την Πάτρα, ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ από τη Λευκάδα, ΝΩΝΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗ δασκάλου, Ταγματάρχη του ΕΛΑΣ και ΚΩΣΤΑ ΝΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Μαρουσίου 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Χαρά Κεπέση
Χαρά Κεπέση
Πάνος Σταμάτης (Δημαράς)

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 15 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ από το Κλήμα Ευπαλίου Δωρίδας.

Είναι πάντα στο μυαλό μας.

Στη μνήμη της, καθώς επίσης στη μνήμη του ανιψιού μου ΑΓΓΕΛΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω 40 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου.

Ο άντρας της Νικ. Ηλιόπουλος και τα παιδιά της

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 29 μήνες από το «χαμό» της συντρόφισσάς μου ΜΑΡΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΑΚΗ.

Στη μνήμη της προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Δ΄ Διαμερίσματος Πειραιά, 30 ευρώ.

Μιχάλης Γρηγορακάκης

* * *

Στη μνήμη του κομμουνιστή ναυτεργάτη πατέρα μου ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΡΙΝΗ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση ως πρώτη δόση, μέσω της ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου, 200 ευρώ.

Λ. Μαρίνης


Αθανασία Ηλιοπούλου
Αθανασία Ηλιοπούλου

Μαρία Γρηγορακάκη
Μαρία Γρηγορακάκη

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Φωτούλα Δελαπόρτα
Φωτούλα Δελαπόρτα

Ντίνα Κρεμμύδα
Ντίνα Κρεμμύδα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ