Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Ούτε λέξη για την... ταμπακιέρα

Αποφεύγοντας επιμελώς ν' απαντήσει στην ουσία των ερωτημάτων που έθεσε η αντιπολίτευση, σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΠΟ κάνει λόγο για διάφορα εκτός της «ταμπακιέρας». Οι διοικούντες την Ομοσπονδία καταγγέλλουν ότι διανεμήθηκε από τον υπάλληλο της ΓΓΑ, Πρόδρομο Τσολακίδη, και ρωτούν το ΓΓ Αθλητισμού, Γιάννη Σγουρό, αν «οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι των οποίων προΐσταται, έχουν εγγράψει ειδικό κονδύλι στον προϋπολογισμό τους για δαπάνες που αφορούν στις μετεκλογικές αιτιάσεις μιας παράταξης μέσα στο χώρο του ποδοσφαίρου». Απαντώντας ο ΓΓ Αθλητισμού, σε συνάντηση που είχε χτες με το προεδρείο της ΕΠΟ, δήλωσε άγνοια του θέματος, προσθέτοντας ότι θα επιληφθεί προσωπικά. Εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, διατηρούν πάσα επιφύλαξη και ζητούν καταλογισμό ευθυνών. Οσο για τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης «την πρακτική τους αυτή τη γνωρίζουμε, την αναμένουμε και την κατανοούμε... Είναι νόμος της κοινωνίας μας οι χαμένοι πάντα να διαμαρτύρονται».

Από την πλευρά του, ο Πρόδρομος Τσολακίδης, ένας από τους υπευθύνους επικοινωνίας της αντιπολιτευόμενης παράταξης, στην απάντησή του μεταξύ άλλων αναφέρει: «Διένειμα αυτοπροσώπως την ανακοίνωση (σ.σ. επικαλείται τη μαρτυρία 5 δημοσιογράφων) πλην δύο περιπτώσεων που έστειλα με πρωτοβουλία μου από το FAX της ΓΓΑ. Βεβαίως, είμαι έτοιμος να υποστώ τον καταλογισμό των 50 ή 100 δρχ. ή όποια άλλη ποινή προβλέπεται». Στη συνέχεια, καλεί την ΕΠΟ να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις σε συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως: «Με ποια απόφαση ΔΣ δίνονται επιδόματα 250.000 και 200.000 δρχ. σε Αναπληρωτή Διευθυντή και Δ/ντές αντίστοιχα, με ποια απόφαση ΔΣ προήχθησαν οι Δ/ντές, πώς αποζημιώνονται τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας, πως προέκυψε η "εκ παραδρομής" αναγραφή απόφασης ΔΣ για έγκριση του κανονισμού Υπηρεσιών, πώς άλλαξε η απόφαση ΔΣ από το γ.γ. στο θέμα της στελέχωσης της Επιτροπής Διαιτησίας»;

Ακόμα, ξανακαλεί τη διοίκηση της ΕΠΟ ν' απαντήσει στις καταγγελίες για «μη έλεγχο νομιμότητας των διαδικασιών (υποψηφίων κλπ.), πώς έγιναν εκλογές χωρίς διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, γιατί απολογήθηκε άλλη διοίκηση για τα πεπραγμένα της προηγούμενης, πώς πριν έναν χρόνο ο κύριος Αλεξανδρίδης δήλωνε ότι δεν είναι μέλος σωματείου, ενώ στο δικόγραφο που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες στο δικαστήριο εμφανίζεται ότι είναι από τριετίας και πλέον μέλος του σωματείου Ολυμπιακός Βόλου».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η δήλωση του προέδρου στην ΕΠΣ Πειραιά, Παναγιώτη Σαλπέα: «Επρεπε η διοίκηση της ΕΠΟ να 'χει απαντήσει πολύ καιρό στην ουσία των ερωτημάτων που εύλογα τίθενται από τις 23 Ενώσεις και τον επικεφαλής Γ. Λυσσαρίδη. Προκειμένου να μας διαφωτίσουν για τη νομιμότητα ή την παρανομία που υπάρχει. Δεν μπορεί ν' αποφεύγουν τις απαντήσεις και ν' ασχολούνται με ανούσια ζητήματα. Αυτή τη στιγμή που το ποδόσφαιρο περνάει κρίση, απαιτούνται "καθαρές" κουβέντες και σταράτες απαντήσεις. Αυτά περιμένουμε».


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ