Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψηφίζουν οι σπουδαστές ιδιωτικών σχολών

Με στόχο την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και την παραπέρα μαζικοποίηση του Συλλόγου με την εγγραφή νέων μελών, συνεχίζονται οι εκλογές του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ) στη Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησαν προχτές. Η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί την επόμενη Δευτέρα, 1 Δεκέμβρη, ενώ κάλπες θα στηθούν σε 11 συνολικά ιδιωτικές σχολές της πόλης.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, τα μέλη του ΣΥΣΠΙΣ, με μαζικές εξορμήσεις, ήρθαν σε επαφή με εκατοντάδες συναδέλφους τους και άνοιξαν την κουβέντα για τα προβλήματα της ιδιωτικής κατάρτισης, με κυρίαρχο το ζήτημα της επαγγελματικής αποκατάστασης μετά την αποφοίτηση. Χιλιάδες σπουδαστές ξοδεύουν εκατομμύρια από τον πενιχρό οικογενειακό προϋπολογισμό για να καταλήξουν μετά από δυο χρόνια στην αγορά εργασίας σαν μια ακόμα «φουρνιά» ευέλικτου και φτηνού εργατικού δυναμικού, χωρίς το δίπλωμά τους να τους εξασφαλίζει κανένα επαγγελματικό δικαίωμα. Η εργασιακή ανασφάλεια, τα υψηλά δίδακτρα, η διαρκής υποβάθμιση των σπουδών βρέθηκαν στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης με τους σπουδαστές κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων, οι οποίες εντάθηκαν την τελευταία βδομάδα πριν τις εκλογές, στις μεγάλες κυρίως ιδιωτικές σχολές της Θεσσαλονίκης.

Η μαζικοποίηση των ψηφοδελτίων με σπουδαστές που κάνουν το βήμα και ρίχνονται δυναμικά στον αγώνα για την ενίσχυση της φωνής του ΣΥΣΠΙΣ στις σχολές τους, αλλά και η συμμετοχή των σπουδαστών στις εκλογές, αναμένεται να αποτελέσουν ένα ακόμα χτύπημα στην προσπάθεια πολλών σχολαρχών να βάλουν, με τρομοκρατικά μέσα, ταφόπλακα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες των σπουδαστών. Η εκλογική εμπειρία των προηγούμενων χρόνων είναι ενδεικτική, καθώς σε πολλές σχολές οι κάλπες στήνονταν έξω από το κτίριο, ακόμα και με την παρουσία της αστυνομίας ή ιδιωτικών φρουρών, ύστερα από παρέμβαση της διεύθυνσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ