Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Την τελευταία στιγμή οι... αιτήσεις

Ο υφυπουργός Διοίκησης Τύπου και Δημοσιευμάτων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας χτες επισκέφθηκε το ΕΣΡ

Μέχρι χτες δεν είχε κατατεθεί ούτε μία αίτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης από όσους ενδιαφέρονται για απόκτηση άδειας εθνικής εμβέλειας. Σήμερα ενδέχεται να καταθέσει το «Τηλε-Αστυ» το οποίο θα ζητήσει άδεια εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας, κάτι που θα κάνουν και άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί. Η μεγάλη «προσέλευση» των υποψηφίων αναμένεται την τελευταία στιγμή, δηλαδή τη Δευτέρα 1η Δεκέμβρη, ημέρα που λήγει η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, οι οποίες μάλιστα την ημέρα εκείνη θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Αίτηση για άδεια εθνικής εμβέλειας θα καταθέσει και ο «902 TV».

Σύμφωνα με πληροφορίες εκπρόσωποι υποψηφίων για άδεια τηλεοπτικών σταθμών ζήτησαν παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό από το ΕΣΡ. Στους νέους «υποψήφιους» για άδεια εθνικής εμβέλειας, θα είναι και οι τηλεοπτικός σταθμός «Μπλου Σκάι» του κ. Κισσανδράκη και το «TV Magic» του Σ. Κόκκαλη. Στο ΣτΕ εν τω μεταξύ έχει προσφύγει ο τηλεοπτικός σταθμός «Mad» θέτοντας θέμα για τα ΠΔ. Ο «Mad» ουσιαστικά ζητά και οι θεματικοί σταθμοί να μπορούν να πάρουν άδεια εθνικής εμβέλειας, κάτι που δεν προβλέπεται από τις διατάξεις των νόμων. Στη μοριοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, όπως χτες διευκρίνισαν μέλη του ΕΣΡ, θα ληφθεί υπόψη η παλαιότητα, από τη στιγμή που ο νόμος προβλέπει και αυτό το στοιχείο για τη μοριοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία της οποίας ο διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος από το ΕΣΡ αιτήσεις για άδειες εθνικής εμβέλειας είχαν καταθέσει 10 τηλεοπτικοί σταθμοί: MEGA, ANTENNA, STAR, «902 TV» ALPHA, ALTER, TEMPO, «SEVEN X», «Μακεδονία TV» και «Τηλε-Αστυ».

Ανταλλαγή απόψεων

Ο υφυπουργός Γενικής Διοίκησης Τύπου και Δημοσιευμάτων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Γιούι Ξιάοφενγκ, που βρίσκεται στη χώρα μας, επισκέφθηκε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και αντάλλαξαν απόψεις με τον πρόεδρο του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη και τα μέλη του ΕΣΡ. Ο Γιούι Ξιάοφενγκ ζήτησε, όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας της «ανεξάρτητης αρχής» και τις αρμοδιότητές του. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης ενημέρωσε τον υφυπουργό για τις δραστηριότητες του ΕΣΡ και για τις προκηρύξεις χορήγησης αδειών, καθώς και για τον τρόπο που ασκεί το ΕΣΡ τον ποιοτικό έλεγχο.

Από την πλευρά του ο Γιούι Ξιάοφενγκ αναφέρθηκε, όπως είπε ο Ιωάννης Λασκαρίδης, στο καθεστώς λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας που στόχο έχει την «πολιτιστική ανάπτυξη του κινέζικου λαού».

Ο Γιούι Ξιάοφενγκ μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε μεταξύ άλλων ότι τα τελευταία χρόνια το έργο των Δημοσιευμάτων της Κίνας έχει γνωρίσει «μεγάλη ανάπτυξη». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι υπάρχουν 170.000 είδη βιβλίων, 2.000 εφημερίδες, 9.000 περιοδικά και 10.000 παραγωγές οπτικοακουστικών έργων. Σε σχέση με την τηλεόραση είπε πως υπάρχουν 31 περιφέρειες στην Κίνα και η κάθε περιφέρεια έχει από έναν τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος εκπέμπει σε όλη την Κίνα. Υπογράμμισε μάλιστα ότι και εκεί υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών και για το θέμα των διαφημίσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ