Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολεμική χωρίς αρχές

Σε πολεμική εναντίον των ιδιοκτητών των προσφυγικών κληροδοτημάτων του Πανοράματος, αλλά και των κομμάτων που στηρίζουν το αίτημα για απόδοση των ιδιοκτησιών στους δικαιούχους, έχουν επιδοθεί οι οικολογικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας πως ουσιαστικά επιδιώκεται η άρση της αναδάσωσης του δάσους πάρκου Σέιχ Σου και η οικοπεδοποίησή του.

Οι κάτοικοι, επικαλούμενοι αποφάσεις και δηλώσεις αρμοδίων, όπως του διευθυντή Δασών, που δήλωσε πως δεν υπάρχουν εκτάσεις για ανταλλαγή, αφού όλες οι εκτάσεις της περιοχής είναι κηρυγμένες αναδασωτέες, ή του νομάρχη που δήλωσε πως δεν υπάρχουν κονδύλια για την αποζημίωσή τους, καταγγέλλουν για υποκρισία τις οικολογικές οργανώσεις και τις καλούν να τους υποδείξουν με ποιες μη κηρυγμένες ως αναδασωτέες εκτάσεις, προτείνουν να γίνει η ανταλλαγή.

Δυστυχώς, οι οικολογικές οργανώσεις τσουβαλιάζουν όλα τα κόμματα και επιτίθενται φραστικά και με ανακοινώσεις, ενώ γνωρίζουν πως τουλάχιστον η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ ποτέ δεν τοποθετήθηκε υπέρ της οικοπεδοποίησης του Σέιχ Σου, ή της άρσης της αναδάσωσής του.

Η θέση της για τους κληρούχους του 1922 είναι σαφής και αναφέρει πως πρέπει να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποδοθούν στους δικαιούχους οι ιδιοκτησίες τους. Στην περίπτωση που έχουν καταστεί ακατάλληλα για καλλιέργεια, να παρθούν τα αναγκαία μέτρα, που απαιτούνται για άμεση ανταλλαγή με άλλες χέρσες δημόσιες εκτάσεις στο ίδιο αγρόκτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ