Σάββατο 29 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ
Φωτ.

Στη μνήμη του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Ανδρέα ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ από την Πρέβεζα ο οποίος αγωνίστηκε ασυμβίβαστος σε όλη τη ζωή του και υπερασπίστηκε τις αξίες και τα ιδανικά του και ως δώρο ζωής πρόσφερε σε όλους που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, μαθήματα πίστης, υπομονής και αξιοπρέπειας, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 150 ευρώ.

  • Επίσης στη μνήμη του Απόστολου Παπαδημητρίου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και πάντα πιστού κομμουνιστή, η οικογένεια του αδελφού του Βασίλη Παπαδημητρίου προσφέρει 500 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

** *

Φωτ. 2

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ (Γρέκας) καταγόταν από το Δώριο Τριφυλίας. Ηταν μέλος του ΚΚΕ. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του ΕΑΜ στην περιοχή και αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της Ελλάδας και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Για την πατριωτική αυτή δράση του διώχτηκε από το μεταβαρκιζιανό καθεστώς, πιάστηκε τον Ιούλη του 1945 και δολοφονήθηκε το Δεκέμβρη του 1945 στις φυλακές Κυπαρισσίας.

Ο ΠΑΝΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ (Γρέκας) παιδί του Σταύρου, στην Κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και αγωνίστηκε από τις γραμμές της.

Μετά την Απελευθέρωση κυνηγήθηκε και βασανίστηκε από τους Χίτες και άλλες φασιστικές συμμορίες.

ΠΑΝΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ
ΠΑΝΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ
Στις αρχές του 1947 κατατάχτηκε στο ΔΣΕ, πολέμησε από τις γραμμές του και «έπεσε» ηρωικά σε μάχη το 1949.

Στη μνήμη του πατέρα μας Σταύρου και του αδελφού μας Πάνου και στη μνήμη του παππούλη μας ΓΡΗΓΟΡΗ, της γιαγιάς μας ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ και της μάνας μας ΕΛΕΝΗΣ, που υπέφεραν τα μέγιστα στην Κατοχή από τους ταγματασφαλίτες, ύστερα από τους Χίτες και τις παρακρατικές συμμορίες και στάθηκαν περήφανα ως το τέλος της ζωής τους, προσφέρουμε στην ΚΟ Ναυτεργατών για την Οικονομική Εξόρμηση 500 δολάρια Αυστραλίας.

Δημήτρης, Νίκος, Γιώργος Γκότσης

* * *

Φωτ. 2

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΛΩΣΣΑΣ ήταν από τα πρώτα μέλη του ΚΚΕ στον Ταύρο. Από το σπίτι του πέρασαν πολλά στελέχη του Κόμματος. Στην Κατοχή ως ΕΑΜίτης είχε αποστολή να βοηθήσει στη σωτηρία των Εβραίων, την οποία έφερε σε πέρας με τη βοήθεια της οργάνωσης και του αστυνομικού Τμήματος Ταύρου, που τους φυγάδευαν με διάφορους τρόπους.

Στο Σχηματάρι περίμενε τις αποστολές ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΛΩΣΣΑΣ- γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΕΑΜ και σε συνεργασία με τμήματα του ΕΛΑΣ τους προωθούσε σε ελεύθερες περιοχές.

Στη μνήμη των δύο πατριωτών η αδελφή τους Βούλα Κλώσσα-Βαλαλάκη και η ανιψιά τους Τζένη Βαλαλάκη- Σωπάκη πρόσφεραν για την Οικονομική Εξόρμηση 400 ευρώ.

Θεώνη Ασημακοπούλου
Θεώνη Ασημακοπούλου
* * *

Φωτ.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ, που η καρδιά του έπαψε να χτυπά στις 28 Μάρτη 2001, γεννήθηκε το 1954 στην Τασκένδη, όπου ζούσαν οι γονείς του πολιτικοί πρόσφυγες, μέλη του ΚΚΕ , αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ. Στην Τασκένδη τελείωσε Τεχνική Σχολή ψύξης.

Το 1997 ήρθε με τους γονείς του στην Ελλάδα, ζούσε στη Θεσσαλονίκη και εργαζόταν ως ψυκτικός. Είχε δυο παιδιά: Τον Αλέξανδρο και την Ελισάβετ.

Στη μνήμη του οι γονείς του Γιώργος και Ελισάβετ και η αδελφή του Αθηνά προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανάληψης Θεσσαλονίκης 20 ευρώ.

* * *

Φωτ. 3

Στην αθάνατη μνήμη των γονιών μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ και ΘΕΩΝΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, αντιστασιακών και του αδελφού μου ΓΙΑΝΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης 50 ευρώ.

Μαρία Ασημακοπούλου-Αγγελοπούλου

* * *

Φωτ. 2

Στην άσβεστη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ και του αδικοχαμένου γιου μου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΑΖΗ, καθώς και στη μνήμη των γονιών μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ και ΘΕΩΝΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, και του αδελφού μου ΓΙΑΝΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, συνδέσμου Μεραρχίας ο οποίος δολοφονήθηκε το 1949, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ.

Τζένη Ασημακοπούλου-Πανταζή


Γιάννης Ασημακόπουλος
Γιάννης Ασημακόπουλος

Χαράλαμπος Ασημακόπουλος
Χαράλαμπος Ασημακόπουλος

Κώστας Κουτόπουλος
Κώστας Κουτόπουλος

Νίκος Πανταζής
Νίκος Πανταζής

Γιάννης Πανταζής
Γιάννης Πανταζής

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ