Σάββατο 29 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θράσος ιμπεριαλιστών

Προ ημερών άκουσα στην τηλεόραση τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπους, να κάνει ιστορικό μάθημα για τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου στη χώρα μας, το 1947, λέγοντας «όπως επεμβήκαμε το 1947 και σώσαμε την Ελλάδα από την καταστροφή, έτσι και τώρα θα σώσουμε το Ιράκ»!

Αυτές τις εγκληματικές ενέργειες των Αμερικανών τις θεωρεί ευεργετήματα ο κύριος Μπους. Αλλά από πού αντλεί το δικαίωμα να θεωρεί την Ελλάδα σαν δικό του τσιφλίκι;

Σαν Ελληνες δε δεχόμαστε αυτήν την εθνική ταπείνωση και την επιστρέφουμε από κει που ήρθε. Πικραίνομαι, όμως, για κείνους που κυβέρνησαν τη χώρα και τούτους που είναι σήμερα. Που δε βρέθηκε ένας να πει δυο κουβέντες πως η Ελλάδα είναι ελεύθερη χώρα και δεν έχει ανάγκη από κανέναν προστάτη.

Το 1947 κατηγορούσαν το ΚΚΕ πως ο ΔΣΕ είναι ξενόφερτος. Το 1947, 14 του Μάη, ήρθε στη χώρα μας Εξεταστική Επιτροπή του ΟΗΕ. Η συνάντηση έγινε με το Γενικό Αρχηγείο του ΔΣΕ στο χωριό Αγόριανη Δομοκού. Το Υπόμνημα που δώσαμε έγραφε τα αίτια που προκάλεσαν τον εμφύλιο πόλεμο και τη γνώμη μας για το σταμάτημα.

Μόλις η επιτροπή είδε τα τμήματα υποδοχής του ΔΣΕ, τρίβανε τα μάτια τους για την άρτια συγκρότηση. Μας κάνανε διάφορες ερωτήσεις, για να δουν αν είμαστε ξενόφερτοι και σαν διαπίστωσαν ότι είμαστε αγνά Ελληνόπουλα γελάγανε εις βάρος αυτών που μας συκοφαντούσαν.

Σήμερα, ο ελληνικός λαός έχει αρκετή ιστορική πείρα από τέτοιου είδους προστάτες που την πλήρωσε με πολύ αίμα. Ηρθε η ώρα, με την ευκαιρία των εκλογών, να δώσει ένα γερό μάθημα στους εκμεταλλευτές, που χρόνια τού πίνουν το αίμα. Ηρθε η ώρα να ενισχύσει την εμπροσθοφυλακή δύναμη, που αγωνίζεται στην πρώτη γραμμή, που είναι το ΚΚΕ, για να δούνε ξάστερο ουρανό από τα μαύρα σύννεφα του πολέμου.


ΔΗΜ. ΓΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
Αντιστασιακός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ