Κυριακή 30 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
«Είμαστε μαζί σας»

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην κεφαλή της μεγαλειώδους διαδήλωσης της κουβανικής νεολαίας
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην κεφαλή της μεγαλειώδους διαδήλωσης της κουβανικής νεολαίας
Ολοκληρώνεται σήμερα με μεγάλη επιτυχία η επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Κούβα. Απόρροια των συζητήσεων με την ηγεσία του ΚΚ Κούβας είναι το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφτηκε ανάμεσα στο ΚΚ Κούβας και στο ΚΚΕ.

Το πρωτόκολλο, που υπέγραψαν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Χοσέ Ραμόν Μπαλαγκέρ, μέλος του ΠΓ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Κούβας, είναι δίχρονης διάρκειας και στο τέλος της διετίας θα ανανεώνεται κατά δύο χρόνια κάθε φορά. Το πρωτόκολλο συνεργασίας περιλαμβάνει την κοινή δράση των δύο κομμάτων στα κινήματα, την αμοιβαία επίσκεψη αντιπροσωπειών, την έκφραση της αλληλεγγύης, καθώς και τη μελέτη θεωρητικών ζητημάτων.

Ανάμεσα σε δεκάδες επισκέψεις και συναντήσεις που είχε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ξεχωριστή σημασία είχε η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην Αβάνα, που συμμετείχαν οι φοιτητές της ιατρικής και των ιατρικών επαγγελμάτων όπου απηύθυνε χαιρετισμό η Αλέκα Παπαρήγα.

Χαιρετίζοντας τη νεολαιίστικη συγκέντρωση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

λαέ της Κούβας, είμαστε μαζί σας.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες της Ελλάδας, ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, δε θα επιτρέψουμε ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός να χτυπήσει την Κούβα. Δε θα επιτρέψουμε η προπαγάνδα κατά της Κούβας να επηρεάσει το λαό της Ελλάδας. Παλεύουμε στην Ευρώπη, για να υψωθεί ένα κίνημα αλληλεγγύης υπέρ της Κούβας, υπέρ της σοσιαλιστικής Κούβας, της Κούβας του Φιντέλ.

Μαζί σας με το σύνθημα: Socialismo o muerte - Venceremos»!

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος πάνω από 30.000 άτομα και πραγματοποιήθηκε από τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής της Αβάνας, προς τιμήν των φοιτητών της Ιατρικής που εκτελέστηκαν πριν από 132 χρόνια από τους Ισπανούς κατακτητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ