Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Μαζική προσέλευση στις κάλπες

Μαζική ήταν η προσέλευση των σπουδαστών στις κάλπες, στηρίζοντας με την ψήφο τους το «Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο», κατά την πρώτη μέρα των εκλογών που γίνονται στις ιδιωτικές σχολές, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 5 του Δεκέμβρη. Ηδη από χτες το πρωί, η κάλπη του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ) έχει στηθεί έξω από μια σειρά σχολών, ενώ μέχρι και την τελευταία μέρα των εκλογών, την Παρασκευή το βράδυ, θα βρίσκεται κάλπη και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Βέβαια, και φέτος δε λείπουν από τις εκλογές του ΣΥΣΠΙΣ οι συνηθισμένες απόπειρες απ' τη μεριά των σχολαρχών να φιμωθεί τόσο η φωνή του Συλλόγου, όσο και των σπουδαστών. Συγκεκριμένα, τα μέλη του ΣΥΣΠΙΣ βρήκαν ...την πόρτα κλειστή χτες, όταν προσπάθησαν να μπουν στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. «Απαγορεύεται η διακίνηση ιδεών και το μοίρασμα φυλλαδίων», είπαν υπεύθυνοι της σχολής και η απάντηση ήρθε από τους ίδιους τους σπουδαστές, οι οποίοι και σ' αυτή τη σχολή προσήλθαν μαζικά στην κάλπη.

Ο ΣΥΣΠΙΣ διεκδικεί τη μείωση των διδάκτρων με ταυτόχρονη αναβάθμιση των σπουδών, την κατάργηση καταβολής 45 ευρώ το εξάμηνο στον ΟΕΕΚ, δωρεάν υλικοτεχνική υποδομή (συγγράμματα, βιβλία, δωρεάν φωτοτυπίες και άλλα). Παράλληλα, αίτημα του Συλλόγου είναι η αναβολή στράτευσης σε όλες τις ιδιωτικές σχολές (και στα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών), πάσο για όλους τους σπουδαστές, παροχή άδειας στους εργαζόμενους σπουδαστές κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, συνδικαλιστικές ελευθερίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ