Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Ενότητα στη δράση

Με την καθολική συμμετοχή των δημοσιογράφων που εργάζονται στους κρατικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πραγματοποιήθηκε χτες η απεργία που είχαν κηρύξει στην ΕΡΤ, η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ.

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως όλες οι Ενώσεις και τα Συνδικάτα των εργαζομένων στα ΜΜΕ θα συντονιστούν προκειμένου ν' αντιμετωπίσουν ενωμένοι την επίθεση που δέχεται ο κλάδος από τους εργοδότες.

Η θέληση για ενότητα στη δράση κυριάρχησε στη χθεσινή κοινή σύσκεψη όλων των Ενώσεων των εργαζομένων στον Τύπο και ΜΜΕ που έγινε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Στόχος της ήταν η κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων με κοινούς διεκδικητικούς αγώνες, οι οποίοι αφορούν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το δικαίωμα στο συνδικαλισμό και στην εργασία με το σταμάτημα των απολύσεων. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες ο εκδότης των εφημερίδων «Βραδυνή», «Αδέσμευτος» και «Ευρωοικονομία» Κ. Μήτσης, απέλυσε δύο δημοσιογράφους.

Η κοινή δράση και οι μορφές που θα πάρουν οι κινητοποιήσεις θα προσδιοριστούν σε νέα συνάντηση των Ενώσεων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, αφού ήδη θα έχουν συνεδριάσει τα ΔΣ όλων των Ενώσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ