Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ο πληθυσμός μειώνεται, οι ψηφοφόροι αυξάνουν!

Συμφωνία 3 κομμάτων ενάντια στη νοθεία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Νεζαβίσιμαγια Γκαζέτα», αν και τα τελευταία δέκα χρόνια ο πληθυσμός της Ρωσίας μειώνεται, κατά παράξενο τρόπο οι ψηφοφόροι αυξάνονται! Ετσι αν το 1993 στη χώρα υπήρχαν 148,3 εκατομμύρια κάτοικοι, εκ των οποίων 106,17 εκατομμύρια ψηφοφόροι, το 2003 σε πληθυσμό 144,4 εκατομμυρίων έχουμε 110,716 εκατομμύρια ψηφοφόρους! Η εφημερίδα κάνει λόγο για «νεκρές ψυχές του εκλογικού σώματος», που στις εκλογές χρησιμοποιούνται βέβαια υπέρ του «σωστού» κόμματος. Να σημειωθεί ότι μέχρι το Γενάρη του 2003 το εκλογικό σώμα ήταν περίπου ίδιο με αυτό που ψήφισε στις βουλευτικές του 1999, δηλαδή γύρω στα 108 εκατομμύρια ψηφοφόρους. Ομως μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2003 υπάρχει μια καταπληκτική αύξηση των ψηφοφόρων κατά 2 εκατομμύρια, που κατά 7 φορές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ξεπερνά τις δημογραφικές δυνατότητες της χώρας!

Συμφωνία 3 κομμάτων ενάντια στη νοθεία

Στις 3 Δεκέμβρη έγινε γνωστό πως το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), το Ρωσικό δημοκρατικό κόμμα «Γιάμπλακο» και η «Ενωση δεξιών δυνάμεων» υπέγραψαν συμφωνία ενάντια στη νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος των εκλογών της προσεχούς Κυριακής. Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, σημειώνεται πως τα τρία κόμματα «εκτιμούν πως στη χώρα αυξάνουν οι αυταρχικές τάσεις. Η ανάλυση της πορείας της προεκλογικής εκστρατείας δείχνει πως δεν εξασφαλίστηκαν οι ίσες δυνατότητες για όλους όσοι συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, ενώ ο διοικητικός μηχανισμός και τα πανεθνικά κρατικά ΜΜΕ χρησιμοποιούνται από την εξουσία υπέρ των συμφερόντων ενός κόμματος, της "Ενιαίας Ρωσίας"». Στην ανακοίνωση καλούνται οι εκλογικοί αντιπρόσωποι και οι περιφερειακές οργανώσεις των 3 κομμάτων να συνεργαστούν στην καταμέτρηση και διασταύρωση των αποτελεσμάτων ώστε να αποτραπεί η νοθεία.

Γκ. Ζιουγκάνοφ: Το Κρεμλίνο ακολουθεί επιθετική δεξιά πολιτική

Εν τω μεταξύ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βέντομαστι» ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, πρόεδρος του ΚΚΡΟ, σημειώνει: «Το Κρεμλίνο ακολουθεί επιθετική δεξιά πολιτική. Με αυτήν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, όπως και με το ότι οι σιδηρόδρομοι και σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να πουληθούν. Κανένας μας δεν μπορεί να συμφωνήσει με την εξόντωση του ρωσικού λαού».

Ο πρόεδρος του ΚΚΡΟ υποστηρίζει ότι υπάρχει σχέδιο τεχνητής συμπίεσης του ποσοστού του ΚΚΡΟ στο 15%, για να ανοίξει εύκολα ο δρόμος για τον Πούτιν για τη δεύτερη εκλογική του θητεία, στις προεδρικές εκλογές της άνοιξης του 2004. Ο Γκ. Ζιουγκάνοφ σημειώνει ότι την ίδια ώρα που παν-ρωσικές δημοσκοπήσεις δίνουν ποσοστά 13-15% στο ΚΚΡΟ, άλλες δημοσκοπήσεις στη ρωσική περιφέρεια, όπως στην περιοχή του Κρασναγιάρσκ, όπου πάντα το αποτέλεσμα αντανακλούσε τα γενικά αποτελέσματα, δείχνουν ότι το ΚΚΡΟ συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 27-28%, ενώ στην περιοχή του Ουλιάνοφσκ αυτό το ποσοστό φτάνει το 40% και στην περιοχή του Ριαζάν το 35%. Ο ηγέτης του ΚΚΡΟ θεωρεί ότι οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν χαμηλά ποσοστά στο ΚΚΡΟ επιδιώκουν να προετοιμάσουν το κλίμα για τη γενικευμένη νοθεία του αποτελέσματος που θα επιδιωχτεί. Απαντώντας επίσης στις συκοφαντίες σε βάρος του κόμματος, σημείωσε πως το ΚΚΡΟ τα τελευταία χρόνια έχει προσφύγει πάνω από 1.700 φορές στα δικαστήρια ενάντια σε συκοφάντες και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δικαιώθηκε, αλλά κανένας δεν έχει τιμωρηθεί ουσιαστικά για τον πόλεμο της λάσπης που γίνεται σε βάρος των Ρώσων κομμουνιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ