Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2006 - ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ
Ανάμεικτα συναισθήματα

Ελλάδα και Ουκρανία ετοιμάζονται για νέες κόντρες

Sportidea

Ελλάδα και Ουκρανία ετοιμάζονται για νέες κόντρες
Ανάμεικτα συναισθήματα προκαλεί το αποτέλεσμα της κλήρωσης των προκριματικών για το Μουντιάλ του 2006, που θα διεξαχθεί στη Γερμανία, για την Εθνική ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε να μετέχει στον 2ο όμιλο μαζί με: Τουρκία, Δανία, Ουκρανία, Γεωργία, Αλβανία και Καζακστάν. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Οτο Ρεχάγκελ στις πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά τη γνωστοποίηση των αντιπάλων χαρακτήρισε τον όμιλο δύσκολο. «Είναι ένας δύσκολος όμιλος αλλά αν πάμε καλά στην Πορτογαλία θα αποκτήσουμε την πνευματική δύναμη για να πάμε καλά και στην προκριματική φάση».

Ο αγώνας με την Τουρκία, με την οποία η Εθνική μας θα τεθεί αντιμέτωπη για πρώτη φορά σε επίσημη διοργάνωση, προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ με τους Ουκρανούς, που έχουν στον πάγκο τους τον Ολεγκ Μπλαχίν, η Ελλάδα έχει το αβαντάζ της πρόκρισης στην τελική φάση του ΕΥΡΩ. Με τους Αλβανούς η Εθνική μας είχε βρεθεί αντίπαλος και στις δύο τελευταίες προσπάθειές της για να προκριθεί σε Μουντιάλ (σ.σ προκριματική φάση Μουντιάλ 2002 και 1998), όπως και με τους Δανούς (σ.σ προκριματική φάση Μουντιάλ 1998 και 1990).. Οι αγώνες ξεκινούν στις 4 Σεπτέμβρη του 2004 και ολοκληρώνονται στις 12 Οκτώβρη του 2005 και στους τελικούς προκρίνεται ο πρώτος των ομίλων και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι. Οι υπόλοιπες έξι ομάδες που θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση στους ομίλους τους, θα χωριστούν σε τρία ζευγάρια και θα δώσουν αγώνες πλέι-οφ (εντός - εκτός) στις 12 και 16 Νοέμβρη 2005.

Αναλυτικά οι όμιλοι στην ευρωπαϊκή ζώνη είναι: Ομιλος 1 Τσεχία, Ολλανδία, Ρουμανία, Φινλανδία, FYROM, Αρμενία, Ανδόρα, Ομιλος 2 Τουρκία, Δανία, Ελλάδα, Ουκρανία, Γεωργία, Αλβανία, Καζακστάν, Ομιλος 3 Πορτογαλία, Ρωσία, Σλοβακία, Λετονία, Εσθονία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Ομιλος 4 Γαλλία, ΕΪΡΕ, Ελβετία, Ισραήλ, Κύπρος, Φερόε, Ομιλος 5 Ιταλία, Σλοβενία, Σκοτία, Νορβηγία, Λευκορωσία, Μολδαβία, Ομιλος 6 Αγγλία, Πολωνία, Αυστρία, Ουαλία, Β. Ιρλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Ομιλος 7 Ισπανία, Βέλγιο, Σερβία, Βοσνία, Λιθουανία, Αγιος Μαρίνος, Ομιλος 8 Σουηδία, Κροατία, Βουλγαρία, Ισλανδία, Ουγγαρία, Μάλτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ