Σάββατο 1 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Μαγνήτης η Θεσσαλονίκη

ΠΑΟ, ΑΕΚ, Ηρακλής και Μαρούσι διεκδικούν το Κύπελλο Ελλάδας

Παναθηναϊκός και Ηρακλής είναι το ένα ζευγάρι του ημιτελικού
Παναθηναϊκός και Ηρακλής είναι το ένα ζευγάρι του ημιτελικού
Η Θεσσαλονίκη έχει την τιμητική της αυτό το Σαββατοκύριακο. Σήμερα είναι η πρώτη από τις δυο φορές μέσα στον Απρίλη που τα βλέμματα των φίλων του μπάσκετ θα στραφούν στη συμπρωτεύουσα. Αυτό το διήμερο λοιπόν διεξάγεται, στο καινούριο γήπεδο του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στη Θέρμη, το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας. Μια διοργάνωση που αποτελεί την πρόβα τζενεράλε για την αντίστοιχη της Ευρωλίγκας που θα γίνει στις 19-21 Απρίλη. Τέσσερις ομάδες της Α1. ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός. η ΑΕΚ. το Μαρούσι και ο «τυπικά» οικοδεσπότης Ηρακλής θα διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στο χώρο του μπάσκετ. Ενα τρόπαιο που ο καθένας θέλει να το βάλει στη συλλογή του για τους δικούς του λόγους. Στους σημερινούς δυο ημιτελικούς το θεωρητικά εύκολο έργο έχει η ΑΕΚ η οποία θα αντιμετωπίσει το Μαρούσι, ενώ Ηρακλής και Παναθηναϊκός θα κοντραριστούν για μια θέση στον τελικό. Ας δούμε αναλυτικά.

ΑΕΚ - ΜΑΡΟΥΣΙ (18.00 ΑΝΤ-1).

Οταν μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Σαπόρτα ρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΑΕΚ Γιάννης Φιλίππου ποιο τρόπαιο από τα τρία που διεκδικεί φέτος η «Ενωση» προτιμάει, δήλωσε και τα τρία. Οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν την ευκαιρία αυτό το διήμερο να πραγματοποιήσουν τη θέληση του προέδρου τους. Βέβαια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα σήμερα να ξεπεράσουν το εμπόδιο του πάντα αξιόμαχου Αμαρουσίου. Ο «Δικέφαλος» θέλει το τρόπαιο για να κάνει καλή αρχή που σίγουρα θα αποτελέσει και ένα ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει και του τελικού του Σαπόρτα. Παράλληλα ας μην ξεχνάμε και τη δίψα των Ενωσιτών για ένα τρόπαιο, αφού τελευταία φορά που πέτυχαν κάτι τέτοιο ήταν το 1981, όταν κατέκτησαν το Κύπελλο νικώντας στον τελικό των Ηρακλή. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και όπως δηλώνει μπορεί η ομάδα του να είναι το φαβορί στον πρώτο ημιτελικό, όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.«Εάν έπαιζα στοίχημα δε θα ποντάριζα σε τελικό Παναθηναϊκό -ΑΕΚ, καθώς το φάιναλ φορ κρύβει πάντα παγίδες και εκπλήξεις. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί απέναντι στο Μαρούσι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής της ΑΕΚ.

Στην αντίπερα όχθη χωρίς απουσίες και με συγκρατημένη αισιοδοξία το Μαρούσι ρίχνεται στη μάχη για τη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της. Ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Αλεξανδρής τόνισε «Εχουμε άγχος για το τι πρόσωπο θα παρουσιάσουμε. Εχουμε παίκτες με μεγάλη εμπειρία και δε θα πέσουμε αμαχητί».

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (21.10 ΑΝΤ-1)

Το μεγάλο ντέρμπι των ημιτελικών σίγουρα συγκεντρώνει το περισσότερο ενδιαφέρον. Ο Ηρακλής που αγωνίζεται ουσιαστικά εντός έδρας θέλει να πανηγυρίσει το τρόπαιο μέσα στο «σπίτι» του. Τώρα που και το Σαπόρτα αποτελεί παρελθόν, το Κύπελλο είναι ο μοναδικός στόχος για τους «κυανόλευκους». Ο προπονητής του Γηραιού Ντράγκαν Σάκοτα ελπίζει ότι δεύτερη συνεχόμενη φορά που βρίσκεται η ομάδα του σε φάιναλ φορ Κυπέλλου να είναι πιο τυχερή από πέρσι. Πάντως η τύχη αρχικά δε φαίνεται να είναι με το μέρος του, αφού ο Λάζαρος Παπαδόπουλος υπέστη ρήξη χιαστών και θα λείψει από τον αγώνα.

«Πάμε για το πρώτο», αυτό είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στον Παναθηναϊκό, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη από τις δυο επισκέψεις που θα κάνει στο κλειστό του ΠΑΟΚ αφού υπάρχει και η Ευρωλίγκα. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, αφού ο τραυματισμός του Ρέμπρατσα αποδείχτηκε επιπόλαιος. Στους «πράσινους», που δείχνουν να έχουν ξαναβρεί τη φόρμα τους, επικρατεί η αισιοδοξία ότι θα κλείσουν επιτυχημένα το πρώτο σημαντικό τεστ της φετινής χρονιάς.

  • Η τουρκική Εφές Πίλσεν που νίκησε για δεύτερη φορά τη Βιλερμπάν με 68-66 θα είναι η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον πρώτο ημιτελικό της Ευρωλίγκα. Στο άλλο παιχνίδι θα κοντραριστούν η Μπαρτσελόνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ