Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Προσπαθούν να «χρυσώσουν το χάπι»

Να «μετριάσει» τις επιπτώσεις της αντεργατικής πολιτικής στους εργαζόμενους προσπαθεί τώρα η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση) ενώ είναι αυτή που στήριξε και στηρίζει αυτή την πολιτική. Στη χτεσινή Εκτελεστική Επιτροπή, σχετικά με την κατάργηση του υπολογισμού στη σύνταξη των 176 ευρώ, η πλειοψηφία υποστήριξε ότι είτε θα πρέπει οι ασφαλιστικές εισφορές που έχουν ήδη κρατηθεί για αυτό το ποσό να επιστραφούν είτε να προστεθούν στις συντάξεις τα 7/35 του ποσού αυτού όπως όριζε ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος. Η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ) επισήμανε ότι θα πρέπει να διεκδικηθεί να είναι συντάξιμο το σύνολο των αποδοχών.

Ακόμα η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να πραγματοποιηθεί απογευματινή συγκέντρωση για τον προϋπολογισμό στις 18 Δεκέμβρη, επιλέγοντας για άλλη μια φορά μια - για την τιμή των όπλων - μορφή αγώνα. Από τη μεριά της η ΤΑΔΗΣΥ πρότεινε τη συγκεκριμένη μέρα να γίνει στάση εργασίας και να ακολουθήσει συγκέντρωση, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Η πλειοψηφία αν και διαφώνησε με την πρόβλεψη του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων για ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του δημοσίου υπαλλήλου και της υποψηφιότητάς του στις δημοτικές εκλογές, αρνήθηκε να αποδεχτεί τη θέση της ΤΑΔΗΣΥ που επισήμανε ότι το ζήτημα είναι γενικότερο καθώς και το Σύνταγμα θέτει ανάλογα κωλύματα και ότι θα πρέπει να διεκδικηθούν πλήρη πολιτικά δικαιώματα. Ακόμα η ΤΑΔΗΣΥ διαφώνησε με την απόφαση της πλειοψηφίας να συμμετέχει σε ένα ακόμα θεσμό ταξικής συνεργασίας στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας. Τέλος, η ΤΑΔΗΣΥ επισήμανε σχετικά με την απόφαση της Ομοσπονδίας Εφοριακών (την οποία πήραν από κοινού ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ) να προχωρήσουν στην ίδρυση Επαγγελματικού Ταμείου, ότι η ύπαρξη τέτοιων ταμείων προωθεί την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ