Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Θωμάς Βέτσος
Θωμάς Βέτσος
Φωτ.

Στις 6 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το θάνατο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΝΕΓΑ. Στα χρόνια της Κατοχής πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση στη Σάμο και στα δύσκολα χρόνια του εμφυλίου πολέμου πάλι από τις γραμμές του ΔΣΕ στη Σάμο, πήρε μέρος σε πολλές επικίνδυνες αποστολές έως τη σύλληψή του.

Σ' όλη του τη ζωή έως το θάνατό του παρέμεινε υπόδειγμα ανθρώπου και αγωνιστή και υπερασπίστηκε με θάρρος και συνέπεια τις αρχές του ΚΚΕ, για να γίνουν πράξη τα ιδανικά του σοσιαλισμού και στη χώρα μας.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Μαλάμω και η κόρη του Χριστίνα προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων Αθήνας, 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Ο αγνός ιδεολόγος κομμουνιστής και λαϊκός αγωνιστής ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΒΕΛΑΣ, ο οποίος διατέλεσε γραμματέας για πολλά χρόνια της ΚΟΒ Γαργαλιάνων του ΚΚΕ, αν και μας λείπει, θεωρούμε ότι είναι παρών και συνεχίζουμε τους αγώνες του για μαρξισμό - λενινισμό και για ό,τι άλλο πάλεψε ως μέλος του Κόμματος, του ΚΚΕ.

Για την εκλογική και για την επιτυχία του Λαϊκού Μετώπου, όλοι εμείς που τον γνωρίσαμε, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τέλος, για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης και την κάλυψη του πλάνου της ΚΟΒ Γαργαλιάνων προσφέρω στη μνήμη του 100 ευρώ.

ΧΑΤΖΗΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΧΑΤΖΗΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
Η σύζυγός του και σύντροφός του στη ζωή και τους αγώνες.

Ντίνα Μαραβέλα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗ, από τις Μεξιάτες Φθιώτιδας, η γυναίκα του, οι κόρες του και ο Στέλιος Τάτταρης προσφέρουν μέσω ΚΟΒ Κομποτάδων 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΜΑΡΙΝΟΥ ΞΑΓΟΡΑΡΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, συνδικαλιστή και μαχητή για τα πανανθρώπινα ιδανικά του κομμουνισμού ως το τέλος της ζωής του, ο οποίος γεννήθηκε στο Παγκράτι και πέθανε στις 12.1.1977, προσφέρω 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα.

Η γυναίκα του Κανέλλα Ξαγοράρη

* * *

φωτ

Στις 8-12-2002 έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο ΕΠΟΝίτης αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ BAΪOΣ Νικολάου ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗΣ.

Γεννήθηκε το 1930 στις Καρυές Δομοκού. Χρονιάτικο μνημόσυνο έγινε το Σάββατο στις 29/11/2003 στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Πήρε μέρος σε πολλές μάχες, από το 1947 που εντάχθηκε στο ΔΣΕ, στο 7ο Τάγμα του Αλευρά. Μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου έζησε ως πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη.

Ως το τέλος της ζωής του στάθηκε σταθερός στις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Τασούλα, τα παιδιά του Νίκος, Αθανασία, Ηλίας, Βάσω και τα εγγόνια του προσφέρουν στη μνήμη του 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μενιδίου στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Μαρίνος Ξαγοράρης
Μαρίνος Ξαγοράρης
* * *

Η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης Σμαρούλα Μεεμένη προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λογοτεχνών του ΚΚΕ, στη μνήμη του συντρόφου της ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΕΜΕΝΗ. Οι εξορίες, οι φυλακές, τα βασανιστήρια που πέρασε στα χρόνια που πάλευε, από πολύ νέος, ως το τέλος της ζωής του, κλόνισαν την υγεία του.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΜΙΧΑΛΗ ΜΙΧΕΛΗ, ο οποίος πέθανε πριν από 34 χρόνια, της μητέρας μου ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, η οποία πέθανε στις 9 Μάρτη 1993 (και οι δυο αντιστασιακοί) και στη μνήμη των θείων μου ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΩΤΣΙΑΒΡΑ, μαχητή του ΔΣΕ, που δολοφονήθηκε στις 8 Μάρτη του 1949 (αδελφός της μητέρας μου), ΣΤΑΘΗ ΚΩΤΣΙΑΒΡΑ, ανάπηρου του πολέμου '40-'41, μέλους του ΚΚΕ, ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΩΤΣΙΑΒΡΑ (συζύγου του Στάθη) μαχήτριας του ΔΣΕ (ανάπηρης), ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΤΣΙΑΒΡΑ (μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ) που πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία, ΓΙΩΡΓΗ ΜΙΧΑΛΗ, μαχητή του ΔΣΕ και Μακρονησιώτη, καθώς επίσης στη μνήμη των συμπατριωτών μου δασκάλων ΔΗΜΗΤΡΗ και ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΔΟΥΜΟΥΡΑ, προσφέρω 15 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης Περιστερίου.

Θοδωρής Μιχελής

* * *

Φωτ.

Στις 16 Δεκέμβρη 1943 εκτελέστηκε στην Τρίπολη από τους Γερμανούς κατακτητές ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΘΩΜΑΣ Κ. ΒΕΤΣΟΣ, από την Κυπαρισσία Μεσσηνίας.

Τι κι αν πέρασαν 60 ολόκληρα χρόνια από τότε, η ανάμνησή του μας είναι ζωντανή, γιατί υπήρξε ένας τίμιος και αγνός πατριώτης που πρόσφερε όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Σεμνό μέλος του ΚΚΕ, πρόσφερε τη ζωή του για τις πανανθρώπινες αξίες που πίστεψε αληθινά.

Στη μνήμη του, όπως κάθε χρόνο, η αδελφή του Ελένη και ο άντρας της Φώτης Ν. Αρβανιτάκης προσφέρουν 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα.

Σπύρος Μαραβέλας
Σπύρος Μαραβέλας
* * *

Στη μνήμη των ΖΗΣΗ ΛΑΜΠΡΟΥ και ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ, μελών του ΚΚΕ, οι οποίοι έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, ο Θανάσης Φιλίππου και η Καίτη Σύλλα πρόσφεραν 80 ευρώ στην ΚΟΒ Πετρούπολης για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ. 3

Στη μνήμη του συζύγου μου ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΧΑΤΖΗΒΟΓΙΑΤΖΗ, του γιου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΟΓΙΑΤΖΗ και του αδελφού μου ΒΑΣΙΛΗ ΝΤΑΡΔΑ προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ιλιου.

Αικατερίνη Χατζηβογιατζή

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ (Αραχωβίτη), μέλους του ΚΚΕ και διμοιρίτη του ΔΣΕ, ο οποίος «έπεσε» το 1947 στη μάχη της Αμφισσας, ο εξάδελφός του Ηλίας Φλώρος προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.


Βάϊος Τσατσαλίδης
Βάϊος Τσατσαλίδης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ