Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Κρίσιμη αγωνιστική

Δεν τους έφθανε το γεγονός ότι βρίσκονται με την... πλάτη στον τοίχο, έτυχε να παίζουν και μεγάλο μέρος των ελπίδων τους για συνέχεια στη φετινή Ευρωλίγκα σε κρίσιμους αγώνες εκτός έδρας. Ο λόγος για Ολυμπιακό και ΑΕΚ, που κόντρα σε Βιλερμπάν στη Γαλλία και Ολίμπια στη Σλοβενία, αντίστοιχα, θα προσπαθήσουν σήμερα να κάνουν μια νέα αρχή.

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (21.40)

Με πέντε ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και το χειρότερο ξεκίνημα από κάθε άλλη χρονιά στη διοργάνωση της Ευρωλίγκα, τον Ολυμπιακό το λιγότερο που τον απασχολεί σήμερα είναι το εάν αγωνίζεται στη Γαλλία κόντρα στη Βιλερμπάν για την 6η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» αυτό που επιζητούν είναι η νίκη, αφού μόνο έτσι θα διατηρηθούν σε ρυθμούς πρόκρισης και αυτό θα πρέπει να έρθει έστω και εάν η αποστολή τους είναι δύσκολη. Από ό,τι φαίνεται αυτό το έχουν καταλάβει καλά τόσο οι παίκτες όσο και ο προπονητής της ομάδας και στους Πειραιώτες υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας, αφού φαίνεται ότι σιγά - σιγά η ομάδα βρίσκει το ρυθμό της. O προπονητής της ομάδας, Ντράγκαν Σάκοτα, σε δηλώσεις που έκανε χαρακτήρισε τη Βιλερμπάν επικίνδυνη ομάδα, αλλά τόνισε ότι πρέπει ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη: Εμείς σε κάθε παιχνίδι πάμε για τη νίκη. Η Βιλερμπάν έχει ανέβει πολύ κι αυτό φάνηκε από τη μεγάλη νίκη εναντίον της Βαλένθια. Σίγουρα τώρα είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα απ' ό,τι ήταν στην αρχή. Για μας δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια ή εύκολη δουλιά. Η ομάδα μας αυτή τη στιγμή χτίζεται και κάθε νίκη, πόσο μάλιστα στη Γαλλία, είναι πολύ σημαντική».

ΟΛΙΜΠΙΑ - ΑΕΚ (Λουμπλιάνα 21.40)

Στον προηγούμενο αγώνα με την Μπαρτσελόνα πάλεψε, παρά το γεγονός ότι στο τέλος ηττήθηκε. Αλλωστε στο συγκεκριμένο αγώνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» η ΑΕΚ είχε και τις λιγότερες πιθανότητες για νίκη από κάθε άλλη φορά. Τώρα όμως κόντρα στους Σλοβένους εκτός έδρας ο Φώτης Κατσικάρης αυτό που ζητάει από τους παίκτες είναι να δείξουν το ίδιο πάθος, όπως έδειξαν στη Βαρκελώνη. Ο Ελληνας τεχνικός δε δείχνει να ανησυχεί για τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες της ΑΕΚ. «Αυτό που με κάνει αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι παρά τις τέσσερις ήττες, τα παιδιά έχουν αυτοπεποίθηση και θέληση. Στην Ελλάδα μετά τα άτυχα αποτελέσματα έρχονται γκρίνιες. Σε εμάς δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ολοι οι παίκτες είναι ενωμένοι και είμαστε στο σωστό δρόμο. Θα βρούμε το ρυθμό μας μέσα από τις προπονήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ