Κυριακή 2 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Υπάρχει διέξοδος: Ψήφος στο ΚΚΕ

«Υπάρχει διέξοδος για το λαό». Την κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση διατύπωσε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με τον εκπρόσωπο της Κομμουνιστικής Ανανέωσης Αλ. Βερναρδάκη, στην αίθουσα του Ζαππείου την περασμένη Πέμπτη. «Αρκεί, σημείωσε συνεχίζοντας η Αλέκα Παπαρήγα, να καταφέρει, να κερδίζει μικρές και μεγάλες μάχες, ώστε να κερδίσει και τον πόλεμο στην πορεία. Γιατί χρειάζεται αληθινός κοινωνικοπολιτικός πόλεμος με τις επιλογές της ΟΝΕ και του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προσδιόρισε το νόημα της λαϊκής νίκης στις εκλογές της 9ης Απριλίου. «Με τα σημερινά δεδομένα, τόνισε, νίκη του λαού είναι να μειωθεί κατά πολύ το συνολικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και να αναδειχτεί το ΚΚΕ σε ισχυρή αντιπολίτευση».

Σ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για πρώτη φορά, μετά το 1996, δε συναντήσαμε καθόλου ενστάσεις ή αντίλογο μέσα στο λαό. Δε συναντήσαμε εργαζόμενους που να υπερασπίζονται το κυβερνητικό έργο, ή να δείχνουν ότι τρέφουν σοβαρές ελπίδες απέναντι στη ΝΔ. Το θέμα είναι, αυτός ο ριζοσπαστισμός να μη μείνει έξω από την κάλπη, στο όνομα του ότι ο λαός δεν έχει ακόμα την απαιτούμενη δύναμη να επιβάλει το δίκιο του. Η δύναμη δημιουργείται, αναπτύσσεται, κατακτάται και δεν αποκτιέται σε μια μέρα, ειδικά στις σημερινές αντίξοες συνθήκες.


Υπάρχει διέξοδος για το λαό, υπογράμμισε η Αλ. Παπαρήγα και συμπλήρωσε: Η ελληνική κοινωνία θα έχει άμεσο όφελος από ένα ισχυρό ΚΚΕ, από ένα ισχυρό αντίπαλο δέος, δηλαδή το Λαϊκό Μέτωπο, που κτίζεται μέσα στους αγώνες, με τη συσπείρωση των αγωνιστικών κοινωνικοπολιτικών δυνάμεων, οι οποίες δε συναινούν και δε συμφιλιώνονται με τη σημερινή τάξη πραγμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ