Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Η Βουλή ως... «πολεοδομία»!

Την τακτική της κυβέρνησης να επιβάλει διά νόμου την καταστροφή του αρχαιολογικού χώρου του Μακρυγιάννη για την κατασκευή του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, κατήγγειλε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου - «σκούπα» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θυμίζουμε ότι ένα άρθρο του ν/σ είναι «αφιερωμένο» αποκλειστικά στο ΝΜΑ.

«Αυτά που κρίθηκαν παράνομα έρχεται τώρα ο νόμος και τα νομιμοποιεί», επισήμανε ο βουλευτής και πρόσθεσε πως «εκεί που δεν εξυπηρετούν οι αποφάσεις των δικαστηρίων τους σκοπούς της κυβέρνησης και την πολιτική που θέλει να εξυπηρετήσει», η κυβέρνηση «λύνει» το θέμα νομοθετώντας. Πρόκειται για μια αναφορά που παραπέμπει στην πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκε παράνομη η προμελέτη του ΝΜΑ, στην οποία ωστόσο στηρίχτηκε η άδεια εκσκαφών και αντιστηρίξεων που εξέδωσε η Πολεοδομία, «ανάβοντας» το «πράσινο φως» στους εργολάβους να ξεκινήσουν την καταστροφή.

Ο Ν. Γκατζής κατέληξε πως «έχουμε μια δεύτερη διάκριση των εξουσιών», αφού «ενώ είχε δοθεί εντολή να σταματήσουν τα έργα στο Μαρούσι, στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, με διοικητική απόφαση, συνεχίζονται».

Να θυμίσουμε, τέλος, ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει σειρά Ερωτήσεων για το θέμα προς τον υπουργό Πολιτισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται κωδικοποιημένα όλα τα επιστημονικά στοιχεία που καθιστούν τη συγκεκριμένη χωροθέτηση καταστροφική, αλλά και παράνομη, ενώ αρνητική θέση για τη συγκεκριμένη χωροθέτηση έχει πάρει και η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», η οποία έχει κινηθεί και δικαστικώς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ