Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Λόγια σκοπιμότητας...

Στήριξε τον Μπάγεβιτς ο Στάθης

Sportidea

Στήριξε τον Μπάγεβιτς ο Στάθης
Το σύστημα είναι ένοχο για την κατάντια του ποδοσφαίρου και οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες. Αυτό ουσιαστικά παραδέχτηκε, για να εξυπηρετήσει βέβαια τους δικούς του σκοπούς, ο αντιπρόεδρος στην ΠΑΕ ΑΕΚ, Π. Στάθης. Με τα λόγια του επιβεβαίωσε ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει μετατραπεί, στα πλαίσια του καπιταλισμού, σ' ένα ακόμα εργαλείο που το εκμεταλλεύονται διάφοροι για οικονομικά, μικροπολιτικά ή άλλου είδους συμφέροντα. Φυσικό επόμενο λοιπόν είναι οι μικροβελτιώσεις να αποτελούν φτιασιδώματα με στόχο τον εξωραϊσμό, δηλαδή «παρηγοριά στον άρρωστο...». Η πραγματική γιατρειά λοιπόν είναι η ανατροπή του σάπιου συστήματος και η τοποθέτησή του στην υπηρεσία του λαού και της νεολαίας και όχι κάποιων συμφερόντων.

Θέλοντας να δικαιολογήσει τη ζώσα πραγματικότητα της ΑΕΚ ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα, με τα οποία τεκμηριώνονται τα παραπάνω και ταυτόχρονα αναδεικνύονται τεράστιες ευθύνες κάθε είδους «ταγών». Μίλησε για «15 χρόνια ασυδοσίας των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών» που κάνουν ανεξέλεγκτες ό,τι θέλουν, με συνέπεια κακοδιαχείριση, χρέη και άλλα γνωστά. Δεν εκπληρώνονται υποχρεώσεις, δεν καταβάλλονται φόροι κ.ά., χωρίς οι καθ' ύλην αρμόδιοι να πράττουν το καθήκον τους... Ετσι, η ΑΕΚ, όπως και άλλες εταιρίες, υπερχρεώθηκε. Ποσά (τα οποία κάπου πήγαν...) εξωφρενικά, για το 1/100 των οποίων βιοτεχνίες κλείνουν και μεροκαματιάρηδες μένουν στο δρόμο... Οι ΠΑΕ όμως συνεχίζουν ακλόνητες.

Ακόμα και τώρα, παρά τις μεγαλοστομίες των κυβερνητικών στελεχών, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει και ό,τι γίνεται έχει στόχο τις εντυπώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο σχετικός έλεγχος διαπίστωσε πως περίπου 1 δισ. 800 εκατ. δρχ. από το σταθμό ΑΛΦΑ δεν πήγαν σε λογαριασμό της εταιρίας αλλά του Μ. Ψωμιάδη. Ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα και τα χρήματα ζητιούνται από την ΑΕΚ... Φανταστείτε τι γίνεται όταν εμπλέκονται και άνθρωποι που δεν έχουν έξωθεν κακή εικόνα, ούτε είναι σε αντιπαράθεση με κυβερνητικά στελέχη... Εψεξε τις διωκτικές αρχές που δε λειτουργούν και επιτρέπουν φαινόμενα βίας ή άλλους μηχανισμούς που με την ολιγωρία τους επιτρέπουν σε ανθρώπους αμφιβόλου ηθικής και στόχων, να δρουν ανενόχλητοι. Ακόμα κατήγγειλε ότι «κανείς δεν αντέδρασε όταν βγήκε από το φάκελο των Ολυμπιακών η Ν. Φιλαδέλφεια για να μπει το «Καραϊσκάκη». Και τόνισε: «Ο Γρανίτσας δε μίλησε. Κάναμε δώρο το γήπεδο στον Κόκκαλη και χάσαμε τα δικά μας προνόμια. Ολο το 2004 δούλεψε για να γίνει το Καραϊσκάκη».

Ετερος σκοπός της συνέντευξης του αντιπροέδρου; Να υποδυθεί το ρόλο του αποφασιστικού ηγέτη, που ελέγχει και καθορίζει τις εξελίξεις. «Ακούω τους πάντες αλλά εγώ αποφασίζω», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πάντως ότι χρειάζεται ισχυρός ιδιοκτήτης. Και δήλωσε εξουσιοδοτημένος από τον Μελισσανίδη να αναφέρει πως αν η εταιρία απαλλαγεί από τα χρέη, αυτός θα καταθέσει προσφορά αγοράς της...

Επιτέθηκε πολλάκις στον Γρανίτσα και προανήγγειλε διοικητικές αλλαγές στη ΓΣ του Γενάρη. Απέκλεισε, με συμφωνία του Μπάγεβιτς, μετεγγραφές αλλοδαπών τώρα και υποσχέθηκε 3 «νέους Ελληνες με προοπτικές». Ταυτόχρονα μίλησε για αποχώρηση κάποιων, μόνο όμως «κοινή συναινέσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ