Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Τηλεόραση
Πειρασμοί...

Η Λορίν Μπακόλ στην ταινία «Η γυναίκα μου, εγώ κι ο πειρασμός»
Η Λορίν Μπακόλ στην ταινία «Η γυναίκα μου, εγώ κι ο πειρασμός»
Η σύγκρουση μεταξύ δύο διαφορετικών κόσμων καταγράφεται στην αισθηματική κομεντί, «Η γυναίκα μου, εγώ κι ο πειρασμός», που τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βινσέντε Μινέλι. Η ταινία θα προβληθεί απόψε από την ΕΤ-1, στις 23.45. Ο αθλητικογράφος Μάικλ Χέιγκεν παντρεύεται τη σχεδιάστρια μόδας Μαρίλα Μπράουν. Επιστρέφοντας στη Νέα Υόρκη, ο καθένας τους αναγκάζεται να γνωρίσει τον κοινωνικό περίγυρο του άλλου και διαπιστώνει ότι οι αντίστοιχοι φίλοι τους δεν τους αρέσουν καθόλου. Ο Μάικλ κάνει μια έρευνα για τη διαφθορά στον κόσμο του μποξ και αντιμετωπίζει την απειλή των γκάνγκστερ.

Οι δύο διαφορετικοί κόσμοι που συγκρούονται είναι από τη μια η «χυδαία» βάρβαρη, λαϊκή ατμόσφαιρα της πυγμαχίας, από την άλλη η κομψή, εξεζητημένη, επιτηδευμένη της μόδας. Το ζευγάρι άντρας και γυναίκα, μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα; Ο Μινέλι ένας από τους πιο καθαρά κινηματογραφικούς δημιουργούς διευθύνει τη Λορίν Μπακόλ και τον Γκρέγκορι Πεκ σε δυο από τους καλύτερους ρόλους τους. Παίζουν: Λορίν Μπακόλ, Γκρέγκορι Πεκ, Ντολόρες Γκρέι, Μίκι Σόνεσι, Τζακ Κόουλ, Τσακ Κόνορς

Το βιογραφικό δράμα που υπογράφει η Ανιέσκα Χόλαντ, η «Καταραμένη σχέση», θα προβληθεί απόψε απ' την ΕΤ-3. Πρόκειται για ένα ιστορικό δράμα που εστιάζει στην ασταθή σχέση ανάμεσα στον διάσημο Γάλλο ποιητή του 19ου αιώνα Αρθουρ Ριμπό και τον Πολ Βερλέν. Ο Ριμπό είναι ένας έφηβος γνωστός για τις επαναστατικές του ιδέες ενάντια στη συμβατική κοινωνία και για τη σουρεαλιστική του γραφή. Καταστρέφει τη ζωή του Βερλέν, ενός πιο συμβατικού συγγραφέα, γηραιότερου και παντρεμένου με μια νεότερή του γυναίκα. Ο Βερλέν μεθάει, φέρεται άσχημα στη γυναίκα του αν και ο πατέρας της είναι αυτός που τον βοηθάει τόσο οικονομικά όσο και στην προώθηση των έργων του. Ο Ριμπό συντρίβει τον Βερλέν, περιγελώντας τη συντηρητικότητά του, εισβάλλοντας στην οικογενειακή του ζωή και αποσπώντας μια μανιακή αγάπη από τον ηλικιωμένο άντρα. Η σκηνοθέτις, με την εμπειρία της, αξιοποιεί δυο κορυφαίους ηθοποιούς και αναδεικνύει μια πραγματική «καταραμένη» σχέση. Εξαιρετική η αναπαράσταση εποχής. Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ντέιβιντ Τιούλις, Ρόμαν Μπόχριγνκερ, Ντομινίκ Μπλαν. (ΕΤ-3, 00.30)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ