Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΥΡΩΖΩΝΗ Στο 2,2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στην περιοχή της Ευρωζώνης το μήνα Νοέμβρη από 2% που ήταν το μήνα Οκτώβρη, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Eurostat. Σε σχετικό ανακοινωθέν, η Eurostat διευκρινίζει ότι η άνοδος του πληθωρισμού στα 12 κράτη - μέλη της Ευρωζώνης το μήνα Νοέμβρη διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ H βρετανική αεροπορική εταιρία «British Airways», η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, πρόκειται να προβεί σε απολύσεις 5.000 εργαζομένων σε θέσεις γραφείου, προκειμένου να περιορίσει τις δαπάνες της, όπως ανέφεραν σε δημοσιεύματά τους οι εφημερίδες «The Times» και «The Telegraph». Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Times», οι νέες απολύσεις είναι πλέον εκείνων που έχει εξαγγείλει. H εταιρία, αναφερόμενη στα σχετικά δημοσιεύματα, δήλωσε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις.

ΙΡΑΚ Δημόσιο διαγωνισμό προκήρυξε το Ιράκ, απευθυνόμενο στις διεθνείς πετρελαϊκές εταιρίες, καλώντας τις να υποβάλουν προτάσεις για την εκμετάλλευση περισσοτέρων από 40 πετρελαιοπηγές, να αναπτύξουν τρεις σταθμούς διαχωρισμού φυσικού αερίου και να εκσυγχρονίσουν διυλιστήρια. Οι πετρελαιοπηγές εντοπίζονται κυρίως στο νότιο Ιράκ και συμπεριλαμβάνουν την περιοχή της Ρουμαΐλα, τη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό περιφέρεια στο Ιράκ, καθώς και τη Ματζνούν, της οποίας το υπέδαφος εκτιμάται ότι κρύβει από 10 έως και 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ