Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
Τηλεόραση
Μουσικά ταξίδια

Η Ελένη Καραΐνδρου απόψε στην ΕΤ-1
Η Ελένη Καραΐνδρου απόψε στην ΕΤ-1
Τη μοναδική και μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε φέτος τον Αύγουστο στον Αγιο Αχίλλειο στις Πρέσπες, όπου φιλοξενήθηκε η Ελένη Καραΐνδρου, αλλά και τη μουσική «συνάντηση» δύο φίλων του Διονύση Σαββόπουλου και του Νίκου Παπάζογλου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν απόψε οι τηλεθεατές της ΕΤ-1 και της ΕΤ-3, αντίστοιχα.

Ετσι, σήμερα στις 21.00 οι τηλεθεατές της ΕΤ-1 θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μεγάλη συναυλία στις Πρέσπες που φιλοξένησαν την Ελένη Καραΐνδρου και το έργο της. Ενενήντα πέντε συντελεστές συμμετείχαν στη συναυλία αυτή της διάσημης Ελληνίδας συνθέτριας, που έγραψε μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο, αποσπώντας διεθνείς διακρίσεις.

Ενα πλούσιο πρόγραμμα, που αγκάλιασε όλες τις μορφές σύνθεσης, από τη συμφωνική και τη λαϊκή μέχρι την τζαζ. Δύο κορυφαίες φωνές, της Μαρίας Φαραντούρη και της Δήμητρας Γαλάνη, παρούσες στη δισκογραφία της Καραΐνδρου από το ξεκίνημά της, η Ορχήστρα Πατρών πλαισιωμένη από δέκα διακεκριμένους σολίστ με επικεφαλής τον ομποΐστα Βαγγέλη Χριστόπουλο και με διευθυντή ορχήστρας τον Αλέξανδρο Μυράτ, η Χορωδία του Ελληνικού Φεστιβάλ, με διευθυντή τον Αντώνη Κοντογεωργίου, ο σαξοφωνίστας David Lynch με κουαρτέτο τζαζ, αλλά και η ίδια η συνθέτις που έπαιξε πιάνο, δημιούργησαν ένα μοναδικό ηχητικό σύμπαν, ταξιδεύοντας τους ακροατές σε κόσμους ονείρου που γεννήθηκαν από ταινίες σταθμούς, άλλες με την υπογραφή του Θόδωρου Αγγελόπουλου, άλλες με υπογραφή της Τόνιας Μαρκετάκη, του Λευτέρη Ξανθόπουλου, του Χριστόφορου Χριστοφή και της Γερμανίδας Μαργκαρέτε Φον Τρότα, αλλά και από θεατρικές παραστάσεις με υπογραφή των Ζυλ Ντασσέν και Αντώνη Αντύπα.

Μια μεγάλη βραδιά, στο πανέμορφο περιβάλλον του νησιού και μπροστά στη Βασιλική που «φιλοξένησε» τη σκηνή με τον Διονύσιο Σολωμό, στη βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα «Αιωνιότητα και μια μέρα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Τους φωτισμούς έχει αναλάβει ο διευθυντής φωτογραφίας Ανδρέας Σινάνος, το σχεδιασμό ήχου ο Γιώργος Καρυώτης και τη σκηνοθετική επιμέλεια ο Αντώνης Αντύπας.

«Σε γιορτινό αγώνισμα» ή Πάθεν Πλάκεν θα βρεθούν ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Νίκος Παπάζολου, στο μουσικό πρόγραμμα που θα μεταδώσει η ΕΤ-3, στις 23.00. Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό οι δυο Θεσσαλονικείς φίλοι και ομότεχνοι κάνουν αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού, αλλά και στις προσωπικές τους επιτυχίες, δίνοντας τη δική τους διάσταση στην πολυφωνία της πόλης. Στην από κοινού εμφάνισή τους δεν παρουσιάζουν μόνο δικά τους τραγούδια, αλλά και αριστουργήματα του Παπαϊωάννου, του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Τσιτσάνη και ακόμη τραγούδια δημοτικά, νησιώτικα και λαϊκά του '50. Μαζί τους ολόκληρη συντεχνία: η ιστορική χορωδία της Σόφιας Le Mystere dew Voix Bylgares, o Fuat Saka από την Τραπεζούντα, οι Mode Plagal, το Χοροθέατρο Ροές, οι δεξιοτέχνες Κουτσούρας, Μακρής, Οικονομίδης, η νέα τραγουδίστρια Βασιλική Καρακώστα και άλλοι. Τη δημοσιογραφική επιμέλεια έχει ο Κώστας Δ. Μπλιάτκας, ενώ την τηλεοπτική σκηνοθεσία υπογράφει η Εύη Παπαδημητρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ