Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ» Ο μισός από τον πλούτο του Αφγανιστάν προέρχεται από την παραγωγή και τη διακίνηση οπίου, αναφέρεται σε έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που είναι η πρώτη για την οικονομία της χώρας αυτής εδώ και 12 χρόνια. Η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν έφτασε τους 3.600 τόνους, ενώ το 2002 ήταν 3.400, σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου του ΟΗΕ κατά των ναρκωτικών και του εγκλήματος. Στο Αφγανιστάν παράγεται το 77% της παγκόσμιας κατανάλωσης ηρωίνης, με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ.

ΑΛΛΗΛΟΚΑΡΦΩΜΑΤΑ Ανώτατο στέλεχος της «Halliburton» - ο οποίος έχει αναλάβει την επίβλεψη του συμβολαίου, ύψους 1,2 δισ. δολαρίων, της εταιρίας για την παράδοση καυσίμων στον Ιράκ - αποκάλυψε πως ο ίδιος και το επιτελείο του υποβλήθηκαν σε πιέσεις από ανώτατους αξιωματούχους της αμερικανικής πρεσβείας και της κυβέρνησης του Κουβέιτ για την αγορά βενζίνης από το Κουβέιτ, παρά τις ανησυχίες πως μπορεί να ήταν πιο ακριβή σε σύγκριση με τη βενζίνη από Τουρκία. Οι αποκαλύψεις αντικατοπτρίζουν την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης της «Halliburton» με το Πεντάγωνο, σχετικά με το διογκούμενο κόστος αμερικανικού προγράμματος για την προμήθεια έκτακτων αποθεμάτων βενζίνης στο Ιράκ.

ΚΑΤΑ ΕΥΡΩ «ΤΟ ΕΥΡΩ μέχρι σήμερα έχει αποφέρει πολλά αρνητικά επακόλουθα» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε συνέντευξη Τύπου. Ιταλικές καταναλωτικές οργανώσεις αναφέρουν ότι οι έμποροι επωφελήθηκαν της μετάβασης στο ευρώ για να στρογγυλέψουν προς τα πάνω τις τιμές, κάτι που κόστισε στη μέση ιταλική οικογένεια περίπου 2.800 ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ