Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Κορυφαίος ο Νέντβεντ

Ο άσος της Γιούβε Νέντβεντ

Sportidea

Ο άσος της Γιούβε Νέντβεντ
Αν υπήρχαν κάποιοι που διαφωνούσαν με την ανάδειξη του Πάβελ Νέντβεντ ως κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς που τελειώνει από τους 52 συντάκτες ισάριθμων διαφορετικών χωρών, που πήραν μέρος στο δημοψήφισμα του France Football, μάλλον τώρα θα πρέπει ν' αλλάξουν γνώμη. Πέρα από την αναμφισβήτητη ποδοσφαιρική αξία του διεθνούς μέσου της Γιουβέντους, υπάρχει και η άλλη, εξίσου σημαντική, που αφορά στο χαρακτήρα του Τσέχου. «Δεν έπρεπε να τον «κερδίσω». Κατά την άποψή μου, ο Τιερί είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο αυτή τη στιγμή και όχι μόνο. Ο Ανρί είναι ο πιο ουσιαστικός ποδοσφαιριστής στον κόσμο», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Νέντβεντ. Αξιος...

  • Η παρουσία του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον στις εξέδρες του γηπέδου της Μάντσεστερ Σίτι, όπου οι «πολίτες» υποδέχτηκαν τη Λιντς έδωσε τροφή για νέα μετεγγραφικά σενάρια. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των αγγλικών ιστοσελίδων, ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ βρέθηκε στο γήπεδο για να «δει» τον Αυστραλό επιθετικό των «παγονιών», Μαρκ Βίντουκα. Και σύμφωνα με τα όσα είδε (ο άσος της Λιντς άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό) θα πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος, γι' αυτό αναμένεται πρόταση της Μάντσεστερ ύψους 5 εκατομμυρίων λιρών.
  • Το καλύτερο «αντίο» σε μια λαμπρή καριέρα είπε προχτές ο Χιλιανός παίκτης Ιβάν Ζαμοράνο, που στο φιλικό που έγινε προς τιμήν του σκόραρε για τελευταία φορά. Μπροστά σε 60.000 Χιλιανούς φιλάθλους στο Σαντιάγο αντιμέτωπες τέθηκαν μια ομάδα επιλέκτων από τη Χιλή και μια ομάδα διεθνών αστέρων, η οποία αναδείχτηκε νικήτρια με σκορ 5-2. Ο Ζαμοράνο που αγωνίστηκε και με τις δυο ομάδες από ένα ημίχρονο, άνοιξε το σκορ στο 7' μετά από ασίστ του Ρονάλντο. Ο Ζαμοράνο εγκαταλείπει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 37 ετών, έχοντας κατακτήσει σχεδόν τα πάντα με τις φανέλες των Ρεάλ Μαδρίτης και Ιντερ, ενώ ήταν ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Χιλής στο Μουντιάλ του '98, με την οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ