Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι «βάρβαροι» και οι «χριστιανοί»

Πριν από 60 περίπου χρόνια μια ευρωπαϊκή «χριστιανική» χώρα, αιματοκυλούσε ολόκληρη τη «χριστιανική» Ευρώπη, με έναν πόλεμο ανελέητο και βάρβαρο, με νεκρούς πάνω από 42 εκατομμύρια, με τα κρεματόρια να καίνε μέρα νύχτα εκατομμύρια ανθρώπους, με την κατηγορία ότι δεν ήταν «Αριοι»

Οι αρχηγοί των χριστιανικών θρησκειών, όχι δεν αφόρισαν τη χώρα αυτή, αλλά ευλόγησαν και τα όπλα τους. Αργότερα στην Ελλάδα η δικτατορία των «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» έστελνε στα ξερονήσια χιλιάδες χριστιανούς αγωνιστές, με μόνη κατηγορία την «ιδεολογία» τους. Οι βασανιστές ήταν και αυτοί «χριστιανοί», αλλά δεν εδίσταζαν να τους βασανίζουν μέχρι θανάτου, να τους πετάνε μέσα στα τσουβάλια με γάτες στη θάλασσα, να τους στήνουν στον τοίχο κ.ά. Το μόνο τους παράπτωμα ήταν ότι πολέμησαν για να διώξουν το «χριστιανό» κατακτητή από τη χώρα τους, δίνοντας το αίμα τους, την ίδια τους τη ζωή.

Ποιο σχόλιο έκανε τότε ο προκαθήμενος γι' αυτές τις βαρβαρότητες; Οι Τούρκοι είναι «βάρβαροι» καθότι πριν από αιώνες είχαν σουβλίσει κάποιον «άγιο», όπως είπε ο κ. Χριστόδουλος. Οταν το καθεστώς του Ισραήλ «σουβλίζει» καθημερινά τον άμαχο πληθυσμό, τα παιδιά της Παλαιστίνης με τανκς και βόμβες, προσπαθώντας να σβήσει έναν ολόκληρο λαό από προσώπου Γης, μήπως όλα αυτά είναι «αγαθοεργίες»;

Από πότε λοιπόν έγινε «κριτής» των λαών και θέλει να καθορίζει ποια θρησκεία είναι βάρβαρη και ποια όχι; Οταν οι «θεοσεβείς χριστιανοί» της Ευρώπης και των ΗΠΑ, αιματοκυλούν τους λαούς που δε συμφωνούν μαζί τους, σκοτώνουν αμάχους, παιδιά, βομβαρδίζουν τις χώρες τους, με πρόσχημα την επιβολή της «δημοκρατίας», ποια είναι η αντίδραση της Εκκλησίας; Ποια θέση πήραν οι προκαθήμενοι του χριστιανισμού για τους απάνθρωπους και άδικους πολέμους, στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στην Παλαιστίνη και τώρα στο Ιράκ, που εξαπέλυσαν οι ισχυροί της Γης; Πότε βγήκαν να φωνάξουν, να διαμαρτυρηθούν ενάντια σ' αυτές τις βαρβαρότητες;

Αλλά δεν υπάρχει διαφορά. Οι πολιτισμένοι «χριστιανοί» έχουν το δικαίωμα να σκοτώνουν, να επιτίθενται όπου τους γουστάρει, να λεηλατούν τους λαούς, να επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους, της «ζούγκλας», χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Οπως φαίνεται το «αγαπάτε αλλήλους» είναι μόνο να διαβάζεται και όχι να εφαρμόζεται...

ΜΑΙΡΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ζυρίχη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ