Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητές «Ρίζο»

85 χρόνια

Βαγγέλης Μηνιώτης, λογοτέχνης ΕΕΛ.

Ογδόντα πέντε χρόνια τραβάς πάντα εμπρός.

Στης εργατιάς το δίκιο στέκεις πιστός φρουρός.

Σκοπός της ύπαρξής σου είναι η εργατιά,

όχι εκείνοι μόνο που είναι στα γιαπιά,

αλλά ο κόσμος όλος που στη δουλιά μοχθεί

για να 'ρθει η άσπρη μέρα που αιώνες την ποθεί.

Η μέρα που θα λείψουν οι εκμεταλλευτές

και τίποτα δε θα 'ναι όμοιο με το χτες.

Στον ήλιο θα 'χουν θέση όλοι οι δουλευτές

κι οι πόρτες για τους άξιους θα είναι ανοιχτές.

Γι' αυτήν την άσπρη μέρα παλεύεις Κου Κου Ε.

Ελα κι εσύ μαζί του στις εκλογές λαέ.

Το ΚΚΕ είναι σταθερό

Αγγελική Βρυώνη, αγρότισσα - Καλαμάτα. Στις βουλευτικές εκλογές πρέπει να ενισχύσουμε το Κομμουνιστικό Κόμμα που υποστηρίζει τα φτωχά λαϊκά στρώματα και αγωνίζεται για την ειρήνη και το απέδειξε με τους αγώνες του. Οτι δε συμβιβάζεται να επεμβαίνουν οι Ευρωαμερικάνοι ιμπεριαλιστές στα εσωτερικά των χωρών, να σκοτώνουν με τις βόμβες τους αμάχους. Είναι άδικο να σκοτώνονται παιδιά της κάθε μάνας για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι κομμουνιστές είναι ενάντια στους βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αλλά δυστυχώς, οι ηγέτες στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες πρόδωσαν τα πάντα και δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτά που διδάχθηκαν από τον Τσε Γκεβάρα, που έβγαζε λόγους και έλεγε όλοι οι λαοί να ζούνε ειρηνικά χωρίς το φόβο του πολέμου. Ο Τσε αγωνίστηκε με τον Φιντέλ Κάστρο και απάλλαξαν το λαό της Κούβας από τον τύραννο δικτάτορα Μπατίστα. Αλλά ο Τσε αγωνιζόμενος για την ελευθερία των λαών πιάστηκε αιχμάλωτος και εκτελέστηκε στη Βολιβία. Αυτοί που μείναμε πιστοί εκτιμούμε τους αγώνες του. Γι' αυτό καλούμε όλους να ψηφίσουν και ενισχύσουν το ΚΚΕ.

Δε σέβονται τίποτα!

Χατζημιχάλη Μαρίκα. Ο πατέρας μου πέθανε στις 10.08.02. Ενα μήνα αργότερα, ήρθε από την ΕΤΕ μία δόση πιστωτικής κάρτας 0,12 λεπτά (αν θυμάμαι καλά) Τηλεφώνησα στην ΕΤΕ τους εξήγησα ότι πέθανε. Μου ζήτησαν να στείλω το πιστοποιητικό θανάτου και τον αριθμό της κάρτας του και μου έδωσαν έναν αριθμό φαξ. Ετσι και έκανα. Χτες, πηγαίνοντας στην πολυκατοικία που έμενε ο πατέρας μου να επισκεφθώ φίλους, με έκπληξη είδα ειδοποίηση της ΕΤΕ ότι χρωστά 94,62 ευρώ. Ξέρω πολύ καλά ότι ο πατέρας μου είχε εξοφλήσει την κάρτα του. Εξάλλου, το επισυναπτόμενο δείχνει πόσο τυπικός ήταν. Ξέρω επίσης πολύ καλά πώς λειτουργούν οι ελληνικές τράπεζες (είχε και κάρτα της Cyprus, αλλά εκείνοι δεν έστειλαν τίποτα - τυχαίο;). Τη δόση αυτή ΔΕΝ την πληρώνω, προτιμώ να πληρώσω δικηγόρο, και έχω την απαίτηση η ΕΤΕ να μου στείλει ανάλυση του λογαριασμού της παραπάνω κάρτας από το 2000.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μιλώντας για τον Τσε (2022-10-12 00:00:00.0)
Τι να πω στην κόρη μου μωρέ; (2013-10-20 00:00:00.0)
Αφιέρωμα στην Κουβανέζικη Επανάσταση (2008-12-25 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2006-06-29 00:00:00.0)
Μέχρι τη νίκη για πάντα (2006-05-09 00:00:00.0)
ΚΗΔΕΙΕΣ (1996-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ