Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΙΡΑΝ
Ωρες αποκάλυψης...

Eurokinissi

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην πόλη Μπαμ του νοτιοανατολικού Ιράν προκειμένου να εντοπίσουν επιζώντες κάτω από τα ερείπια αλλά και να προλάβουν να ενταφιάσουν τους χιλιάδες νεκρούς για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ασθενειών. Από το σεισμό των 6,3 Ρίχτερ (ή 6,7 Ρίχτερ κατά το Αμερικανό Γεωλογικό Ινστιτούτο), που έπληξε την περιοχή τα ξημερώματα της Παρασκευής, έχει ισοπεδωθεί περισσότερο από το 70% των οικημάτων της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των περίφημων αρχαίων μνημείων της.

Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες εκτιμήσεις, οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 20.000 ενώ οι τραυματίες καταμετρούνται, ήδη, σε 30.000. Η ιρανική ηγεσία απηύθυνε έκκληση για βοήθεια προς τη διεθνή κοινότητα. Συνεργεία και ανθρωπιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο (και από τις ΗΠΑ) σπεύδουν στην περιοχή ενώ η μοναδική προσφορά βοήθειας που απορρίφθηκε ήταν του Ισραήλ.

Η πρωτοφανής τραγωδία στο Μπαμ επισκίασε την είδηση της πτώσης του «Boeing 727» στο Μπενίν, της Αφρικής, που προκάλεσε το θάνατο 131 ανθρώπων με μόνο 25 επιζώντες αλλά και το δυστύχημα της διαρροής φυσικού αερίου στην κινεζική επαρχία Τσονγκίνγκ που στοίχισε τη ζωή σε 191 χωρικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ