Τρίτη 4 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Στη μνήμη της ΑΓΑΠΗΣ ΒΑΡΥΤΙΜΙΑΔΟΥ (Πεταλούδας) ο σύζυγός της Σάββας Βαρυτιμιάδης προσφέρει στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου.

* * *

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ, χήρα Αχιλλέα ΚΑΡΝΑΒΑ καταδικάστηκε σε θάνατο με το νόμο 509, στις 8 Μάρτη 1949.

Εκτελέστηκε στις 4 Απρίλη 1949. Αφησε ορφανές τις δυο κόρες της.

Στη μνήμη της, προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη»: Η αδερφή της Γεωργία Βασιαρδάνη 10.000 δρχ. και οι κόρες της Ζωή Φ. Μπαρδόχα και Αχιλλεία Σ. Τσοτιμού 5.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη της ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΒΑΣΙΑΡΔΑΝΗ, που πέθανε στις 13 Απρίλη 1982, η κόρη της Γεωργία Βασιαρδάνη προσφέρει 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΥΛΗ.

Στη μνήμη του, τα αδέρφια του Μήτσος και Βασίλης Παπαδούλης προσφέρουν 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τον προεκλογικό αγώνα, μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΟΥ, η αδελφή του Φωτεινή Ροσπόγλου προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δραπετσώνας, 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του αδερφού μου ΑΝΔΡΕΑ ΣΙΑΜΠΑΛΗ, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Θρασύβουλος Σιαμπαλής

* * *

Ο Φώτης Κονταλώνης προσφέρει στο ΚΚΕ για την εκλογική μάχη 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Καρυών, στη μνήμη των Καρυωτών αγωνιστών:ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΡΕΚΕΖΕ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ, ΝΙΚ. ΠΑΝΟΥΣΗ, και ΔΗΜΟΥ ΝΤΑΡΜΟΥ.

* * *

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας η αγωνίστρια ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Κ. ΜΑΚΡΗ. Αντάρτισσα του ΕΛΑΣ στην Kατοχή, και μαχήτρια του ΔΣΕ στον Eμφύλιο, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη.

Επαναπατρίστηκε το 1979 και ζούσε στην Καρδίτσα.

Στη μνήμη της προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις εκλογές, μέσω ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου.

Η εξαδέλφη της Μαρία Μακρή

* * *

Η αγωνίστρια ΤΑΣΟΥΛΑ ΓΕΡΑΜΑΝΙΔΟΥ γαλουχήθηκε με τα ιδανικά του ΚΚΕ. Για τη δράση και τις προοδευτικές ιδέες της, πιάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο. Κρατήθηκε 16 χρόνια στις φυλακές. Οταν αφέθηκε ελεύθερη, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας Κοφινά. Επανεκλέχτηκε δεύτερη και τρίτη φορά και τα τελευταία χρόνια ήταν αντιδήμαρχος.

Στη μνήμη της, οι σύντροφοί της από την ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου προσφέρουν 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις εκλογές.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του συζύγου μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ και του πατέρα μου ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΥΜΑΝΙΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης, 10.000 δρχ. για τον εκλογικό αγώνα.

Βικτώρια Σαροπούλου

* * *

Στη μνήμη της μάνας μας ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΙΚΑΡΗ, οπαδού του ΚΚΕ, προσφέρουμε για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινάς.

Γιάννης και Μανώλης Λάπρου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΗ και των γονιών μου, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό τους σύντροφο, για τον εκλογικό αγώνα.

Παναγιώτα Μαυρή

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από το Κάτω Χαλάνδρι: ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ, ΣΤΑΘΗΑΝΕΣΤΗ, ΛΕΛΑΣ ΤΣΙΤΟΥΡΗ-Ανέστη, ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, ΓΙΩΡΓΗ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗ, ΜΙΧΑΛΗ ΔΡΙΤΣΑ, ΑΝΤΩΝΗ ΔΟΥΚΕΡΗ, ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΝΟΥΣΗ, ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΛΗ, ΣΙΔΕΡΗ ΚΟΥΤΟΥΠΗ, προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου.

Χρήστος Καρατζάς (Φιλόλαος) αντιστασιακός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ