Τρίτη 6 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΓΑΛΛΙΑ
«Δεν ήταν τρομοκρατική επίθεση» η συντριβή του Μπόινγκ... .

ΚΑΪΡΟ-ΓΕΝΕΥΗ.-

Είναι αβάσιμες οι υποψίες πως οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση η αεροπορική τραγωδία με τη συντριβή του αιγυπτιακού Μπόινγκ 737 της Φλας Αιρ στην Ερυθρά θάλασσα, δήλωσε χτες ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ρενό Μιζλιέ.

«Δεν υπάρχουν εγκαύματα στα ανθρώπινα μέλη που βρέθηκαν, συνεπώς δεν υπήρξε έκρηξη ούτε οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν κάποια έκρηξη» τόνισε ο Γάλλος υφυπουργός μιλώντας χτες στο δεύτερο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης. Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Ζιλ ντε Ρομπιάν, μιλώντας στο γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1 εξέφρασε την άποψη ότι η πτώση του αιγυπτιακού αεροσκάφους στην Ερυθρά Θάλασσα, που παρέσυρε στον θάνατο 148 ανθρώπους, ανάμεσά τους και 133 Γάλλους τουρίστες, «οφείλεται σε πτώση ισχύος στους κινητήρες».

Το μοιραίο Μπόινγκ 737 ήταν ένα από τα δύο αεροσκάφη που διέθετε η αιγυπτιακή εταιρία Flash Airlines. Αεροσκάφη της εταιρίας είχαν κάνει πρόσφατα δύο αναγκαστικές προσγειώσεις -μία στη Γενεύη και μία στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στην Αθήνα. Χωρίς να γνωρίζουν εάν επρόκειτο για το ίδιο αεροσκάφος, υπεύθυνοι των αεροδρομίων της Αθήνας και της Γενεύης δήλωσαν πως η ιδιωτική εταιρία τούς είχε ζητήσει, στα τέλη του 2002 και στις αρχές του 2003 αντίστοιχα, άδεια για αναγκαστική προσγείωση. Και στις δύο περιπτώσεις αναφέρθηκε τεχνικό πρόβλημα.

Μάλιστα, οι αρμόδιες αρχές της Ελβετίας ανακοίνωσαν πως είχαν απαγορεύσει τις πτήσεις της εταιρίας Flash Airlines στη χώρα για πάνω από χρόνο με το αιτιολογικό πως οι υπεύθυνοι δεν αντιμετώπιζαν τα σοβαρά τεχνικά προβλήματα και ανεπάρκειες ασφαλείας που υπήρχαν στα αεροσκάφη της εταιρίας.

  • Στις Αυστριακές αερογραμμές ανήκει το Φόκερ 70 που πραγματοποίησε χτες αναγκαστική προσγείωση σε χωράφι κοντά στο αεροδρόμιο του Μονάχου, όταν ο πιλότος διαπίστωσε προβλήματα στον έναν κινητήρα. Το αεροσκάφος μετέφερε περίπου 30 επιβάτες και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ