Παρασκευή 9 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Βγήκαν τα ζευγάρια

Το ισχυρότερο ζευγάρι Ολυμπιακός και Περιστέρι

Sportidea

Το ισχυρότερο ζευγάρι Ολυμπιακός και Περιστέρι
Ενα μεγάλο ντέρμπι και ένα μικρότερο ανέδειξε η χτεσινή κλήρωση του φάιναλ-φορ του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ που έγινε στα γραφεία της ΕΟΚ παρουσία και του προέδρου του ΕΣΑΚΕ Βασίλη Οικονομίδη. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι στον ένα ημιτελικό και ο Απόλλωνας Πάτρας τον Αρη στον άλλο. Οι δύο αναμετρήσεις θα γίνουν στις 27 Φλεβάρη στο κλειστό της Λαμίας και οι νικητές θα αναμετρηθούν δύο ημέρες αργότερα (29/2) στο ίδιο γήπεδο στο μεγάλο τελικό. Οι ηττημένοι θα παρηγορηθούν με το μικρό τελικό και την 3η θέση στη διοργάνωση.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, σε ευχάριστη ατμόσφαιρα και με την ευχή του προέδρου της ΕΟΚ Ανδρέα Μιαούλη να λείψουν από το φετινό φάιναλ φορ έκτροπα που είχαν σημαδέψει διοργανώσεις προηγούμενων χρόνων. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι πρώτα κληρώθηκαν οι δύο ομάδες που έχουν τυπικά το χαρακτηρισμό των γηπεδούχων και ακολούθως κληρώθηκαν οι αντίπαλοί τους. Σε αυτή τη διαδικασία ο Σταύρος Ελληνιάδης κλήθηκε να τραβήξει το μπαλάκι που θα έβγαζε τον αντίπαλο του Ολυμπιακού στον πρώτο ημιτελικό πέφτοντας τελικά πάνω στο Περιστέρι.

«Διάλεξα αντίπαλο», έλεγε χαριτολογώντας μετά ο μάνατζερ των ερυθρολεύκων, ο οποίος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κλήρωσης δεν ξέφυγε από την πεπατημένη: «Ολες οι ομάδες βρίσκονται πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο, άρα έχουν περίπου τις ίδιες πιθανότητες για να τα καταφέρουν. Το Περιστέρι μας γνωρίζει, όπως γνωρίζουμε κι εμείς αυτό, άρα το θέμα είναι σε ποια κατάσταση θα βρεθούμε όταν θα γίνει ο αγώνας. Πρώτος μας στόχος είναι να προκριθούμε στον τελικό και μετά βλέπουμε. Πρόκειται πάντως για ένα δύσκολο ημιτελικό και κάθε ομάδα πρέπει να δώσει το 100% των δυνατοτήτων της για να φτάσει στη νίκη».

Ανάλογες δηλώσεις έκαναν οι εκπρόσωποι και των άλλων τριών φιναλίστ, Ζαφειρόπουλος (Περιστέρι), Κανίστρας (Απόλλων Π.) και Πόπης (Αρης).

  • Ζωντανή στη μάχη της Ευρωλίγκα έμεινε η ΑΕΚ αφού κέρδισε 83-82 στην εκπνοή την Ουλκέρ με ένα καλάθι του Γιώργου Τσιάρα. Οι Τούρκοι ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς (μέχρι και 15 πόντους διαφορά) όμως με αντεπίθεση διαρκείας η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη πήρε την πολύτιμη νίκη. Τζέκινς (28), Χατζής (17) ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ΑΕΚ ενώ για την Ουλκέρ ο Μπούκερ με 23.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ