Τρίτη 13 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αποδυναμώνουμε το δικομματισμό με ψήφο στο ΚΚΕ

Το 2004 έρχεται ελπιδοφόρο και αισιόδοξο. Τόσο οι αντικειμενικές όσο και οι υποκειμενικές συνθήκες βοηθούν, εάν θελήσουμε και νιώσουμε το καθήκον μας, τις δυνατότητές μας και τα οφέλη μας. Μπορούμε με τους αγώνες μας, την πάλη μας, το πείσμα μας, την ικανότητά μας, αλλά και την ψήφο μας, να φέρουμε καλύτερες μέρες που ν' ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της ζωής μας.

Με την αποδυνάμωση του δικομματισμού, με την αντίθεσή μας στους οργανισμούς της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, που τα υπηρετούν, και το δυνάμωμα του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που παλεύει για το λαό, για την ανθρωπιά, την ειρήνη, που λέει «όχι» στην ΕΕ των μονοπωλίων και «ναι» στην Ευρώπη των λαών, μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται. Ακόμα, με το δυνάμωμα της δουλιάς μας να πετύχουμε τη δημιουργία του Δημοκρατικού Αντιμονοπωλιακού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου, που θα χτίσει το αντίπαλο δέος του καπιταλισμού, τη λαϊκή δύναμη και εξουσία.

Το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Απέναντι στο πνεύμα της μοιρολατρίας, της χειραγώγησης, της εξαγοράς, την υποτέλειας, του ραγιαδισμού, του τίποτε δε γίνεται, ν' αντιτάξουμε την αυτοπεποίθηση, όχι για το δίκιο που έχουμε, αλλά και τη δύναμη ότι μπορούμε, με τη στάση μας, δράση μας και ψήφο μας να φέρουμε τα πάνω κάτω, ν' αλλάξουμε πολλά πράγματα.

Εχουμε γνώση, κρίση και πείρα και βλέπουμε ποιος λέει την αλήθεια για την ΕΕ. Γνωρίζουμε τι σημαίνει ΕΕ. Στυγνή εκμετάλλευση, κατακρεούργηση κοινωνικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών. Ευρωσύνταγμα που κατοχυρώνει τη δικτατορία των ευρωμονοπωλίων. Σύμφωνο Σταθερότητας, ΟΝΕ, ευρώ, φτώχεια, ακρίβεια, ανεργία, απολύσεις. Αυτά τα αγαθά μάς προσφέρουν οι υπηρέτες του καπιταλισμού, ΕΕ και ΗΠΑ, ο δικομματισμός, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και οι ΣΥΝ αυτοίς που υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική. Τι Σημίτης, τι Γιωργάκης, τι Κωστάκης. Ιδια αντιλαϊκή, καπιταλιστική πολιτική.

...Ψήφο στο ΚΚΕ, μαύρο στο δικομματισμό. Γιατί το ΚΚΕ είναι το κόμμα των 85 χρόνων αγώνων, στην πράξη, στη σκέψη-πρόβλεψη- δύναμη. Υπήρξε πάντα στο πλευρό των λαών, των καταπιεσμένων, αγωνιστής και συμπαραστάτης του λαού μας. Η περήφανη και ηρωική πορεία του - υπήρξε ραχοκοκαλιά, καθοδηγητής και ενορχηστρωτής της περήφανης Εθνικής Αντίστασης - είχε και έχει μεγάλη απήχηση, εκτίμηση και αναγνώριση.

Τι θα κερδίσουμε ψηφίζοντας ΚΚΕ; Θα έχουμε μεγαλύτερη δύναμη στη Βουλή και θα διεκδικούμε με μεγαλύτερη δύναμη τα δικαιώματά μας. Θα αντιστεκόμαστε καλύτερα στις κακοτοπιές και στα αντιλαϊκά σχέδια. Θα υλοποιήσουμε την αγανάκτησή μας που μαζεύεται χρόνια τώρα. Θα δείξουμε ότι γνωρίζουμε το συμφέρον μας, ότι ξεχωρίζουμε το καλό από το κακό, το μαύρο από το άσπρο. Θα ενισχύσουμε τις γνήσιες ταξικές φιλολαϊκές δυνάμεις. Θα δείξουμε ότι δεν παρασυρόμαστε και δεν πιστεύουμε στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Θα δείξουμε ότι προτιμάμε τον δύσκολο, αλλά αξιοπρεπή αγώνα για καλύτερες μέρες, παρά το δουλοπρεπή, τον υποκριτικό τρόπο ζωής που μας προσφέρει ο δικομματισμός.

Ολοι στον αγώνα, όλοι στις κάλπες. Ψήφο στο ΚΚΕ.

Δημ. Πανταζώνας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ