Τετάρτη 14 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Χρήστος Γραμματικόπουλος
Χρήστος Γραμματικόπουλος
Φωτ.

Η αγωνίστρια ΕΙΡΗΝΗ Γεωργίου ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ, η οποία πέθανε τον Αύγουστο του 2003, έμεινε πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ έως το θάνατό της.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Γεώργιος Παπαδόγιαννης προσφέρει 100 ευρώ προς τιμήν των 85 χρόνων του ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω Αχτίδας Υπηρεσιών.

* * *

Η Μαρία Γεωργακάκου - Λούκερη προσφέρει στην ΚΟΒ Κουκακίου 50 ευρώ, στη μνήμη των ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΚΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΟΥ και ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ και ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΛΟΥΚΕΡΗ.

* * *

Φωτ.

Το Μάρτη κλείνουν 18 χρόνια από το θάνατο της γυναίκας μου ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΙΡΟΥΔΗ - ΔΟΥΚΑ από τα Βρυσικά Εβρου.

Στη μνήμη της, καθώς επίσης στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΩΡΓΗ ΔΟΥΚΑ από το Σουφλί Εβρου, ο οποίος πέθανε στη Βουδαπέστη και του αδελφού μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΟΥΚΑ, που πέθανε στην Τασκένδη, μελών του ΚΚΕ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ, προσφέρω 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων Βύρωνα.

Παναγιώτης Δούκας

* * *

Ο Βασίλης Ησαϊάδης προσφέρει 50 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης, στη μνήμη των αδελφών του ΑΝΔΡΕΑ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΗΣΑΪΑΔΗ, αγωνιστών για μια Ελλάδα της ειρήνης, της προόδου και του σοσιαλισμού.

* * *

Η Βασιλική Ησαϊάδου προσφέρει 50 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης, στη μνήμη του πατέρα της ΣΤΡΑΤΟΥ Ι. ΚΑΝΤΑΡΑ, του οποίου η συμμετοχή στους αγώνες του λαϊκού κινήματος «ανταμείφθηκε» με εξορία στο Μακρονήσι και τον Αϊ - Στράτη.

Κώστας Τερζάκης
Κώστας Τερζάκης
* * *

Η Ελευθερία Λοζάρδη προσφέρει 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», στη μνήμη του αγαπητού φίλου της ΑΛΕΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ. Ο μπάρμπα - Τάσος γεννήθηκε το 1921 στην Κληματιά Ιωαννίνων. Από μικρός μπήκε στη βιοπάλη. Δούλεψε στην Αθήνα και αλλού ως βιομηχανικός εργάτης.

Στην Κατοχή εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση και στον Εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ.

Για τη δράση και τις προοδευτικές ιδέες του, διώχτηκε και στάθηκε στο Μακρονήσι.

Εως το θάνατό του έμεινε πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε.

Στη μνήμη του, προσφέρω 70 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Βοτανικού.

Η γυναίκα του Λαμπρινή Μπαλτά

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 7 χρόνια από την 1η Γενάρη 1997, που πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ, οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Μαρία Στεφανίδη και τα παιδιά του προσφέρουν 150 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νέας Σμύρνης.

* * *

Φωτ.

Πριν από 2 χρόνια, ο μαχητής του ΔΣΕ και του λαϊκού κινήματος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στα χρόνια της σκλαβιάς, της φωτιάς και της θύελλας, πέρασε το κατώφλι της ζωής.

Γιώργος Στεφανίδης
Γιώργος Στεφανίδης
Τιμώντας τη μνήμη του, η συντρόφισσα της ζωής του Μαίρη Παλαιολόγου προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κολωνού, 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη των αξέχαστων συνδικαλιστών - μελών του ΚΚΕ ΚΩΣΤΑ ΤΕΡΖΑΚΗ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ (Αρκούδα), οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για το σοσιαλισμό, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας, 70 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Θεοδ. Πετρίδης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του σεμνού και αθόρυβου αγωνιστή ΛΑΖΑΡΟΥ ΡΑΠΤΟΓΙΑΝΝΗ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας, 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Θεοδ. Πετρίδης

* * *

Προς τιμήν των 85 χρόνων του ΚΚΕ, ο Ηλίας Κουτσογιάννης προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Αρκάδων Αθήνας, 100 ευρώ, στη μνήμη των μελών του ΚΚΕ, που έδωσαν τη ζωή στους αγώνες για τη λευτεριά της πατρίδας και τα ιδανικά του σοσιαλισμού: Δημήτρη Κατσανάκου, Γιώργη Μωραΐτη εκπαιδευτικού, Αλέκου Τσοκόπουλου, Νικόλαου Παυλάκη, Γεώργιου Ηλιόπουλου, Κασσιανής Καρζή και στη μνήμη των αδελφών Κωνσταντίνου, Κόδρου, Γενναίου Γρηγορίου και του Σωτήρη Β. Κουτσογιάννη (Ζέρβα).

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου, ο οποίος σκοτώθηκε στις 6 Απρίλη 1941 σε μάχη με Γερμανούς. Της μάνας μου, η οποία πέθανε στις 25 Νοέμβρη 1985. Και στη μνήμη των συγχωριανών μου Παναγιώτη και Κρυστάλλη Παπαδόπουλου, Ιωάννη Πεγκλίδη, που σκοτώθηκε στον πόλεμο του '40. Των ανταρτών του ΕΛΑΣ: Παναγιώτη Χρηστίδη, Ανέστη Καλομηνίδη, Χρήστου Λογγηνίδη, Θεόδωρου Καλαντίδη, Παντελή Τασουλίδη, που δολοφονήθηκε από παρακρατικούς. Των μαχητών του ΔΣΕ: Χρήστου Τασουλίδη, Ιωάννη Ιωαννίδη, Σωκράτη Γρηγοριάδη, Γεώργιου Φωτιά, Ιωάννη Κωνσταντινίδη, Ιωάννη Σαβουλίδη και στη μνήμη των: Αθηνάς και Αγγελου Βασιλειάδη, Ιωάννη Καρατζίδη, που δολοφονήθηκε από παρακρατικούς, Ιωάννη Δαμιανόπουλου, Γεώργιου Φωκά, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αϊ - Γιώργη» Κοκκινιάς και 25 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Λάζαρος Ραπτογιάννης
Λάζαρος Ραπτογιάννης
Αλέξανδρος Παπαδόπουλος


Αναστάσιος Μπαλτάς
Αναστάσιος Μπαλτάς

Μαρία Δούκα
Μαρία Δούκα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ