Πέμπτη 15 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΧΙ στους ΕυρωΝΑΤΟυποταγμένους

Ο κ. Σημίτης είναι περήφανος, γιατί με το σπαθί του έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ. Ο κ. Καραμανλής τού έχει υπενθυμίσει ότι ο ιδρυτής της ΝΔ, πρωθυπουργός τότε, έδωσε πρώτος τη μάχη και μπήκε η Ελλάδα στην ΕΕ, τότε ΕΟΚ. Αλλά, για παράδειγμα, τι καλό μπορεί να περιμένει ο ελληνικός λαός όταν βρίσκεται μαντρωμένος μέσα στους ευρωπαϊκούς πολιτικοστρατιωτικούς δικτατορικούς μηχανισμούς της Νέας τάξης. Οταν τα μισθοφορικά στρατευμένα παιδιά του προορίζονται για διατεταγμένες επικίνδυνες αποστολές όσο στην υφήλιο κυριαρχούν συμφέροντα αμερικανοΝΑΤΟικά και ευρωπαϊκά, ιμπεριαλιστικά;

Αν η Ελλάδα δεν ονομάζεται αποικία των ΗΠΑ, αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχει και μεγάλη διαφορά, όταν, με παράκληση Σημίτη, οι σοβαρές απαιτήσεις να αποφεύγονται μόνο σε περιόδους προεκλογικές και από κει και πέρα ό,τι άλλο θέλει, πλανητάρχης, ΝΑΤΟ και ΕΕ, το 'χουνε. Και ό,τι δε θέλουνε να κάνει η Ελλάδα, δεν το κάνει. Μα ό,τι συμφέρει τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και κυρίαρχους Ευρωπαίους δε συμφέρει την Ελλάδα και το λαό της και οι ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το ξέρουν πάρα πολύ καλά.

Οι νόμοι και το Ευρωσύνταγμα που έχουν ετοιμάσει θωρακίζουνε ακόμη περισσότερο τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της Νέας Τάξης και η οικονομία και τρομονομία θα γίνονται σκληρότερες σε βάρος των λαών των ευρωπαϊκών χωρών - μελών, και ιδιαίτερα των λαών των αδύνατων χωρών.

... Ασε που, σύμφωνα και με τον ΥΠΕΞ της χώρας μας, στην, «ο μη γένοιτο», περίπτωση ιμπεριαλιστικής επίθεσης, η Ελλάδα δεν πρέπει να προβάλλει αντίσταση για να μην τιμωρηθεί, λέει, από τον μπαμπούλα, τη νέα τάξη. Εδώ πια επισφραγίζεται η άποψη ότι με μαθηματική ακρίβεια ο εγγονός Γεωργάκης πατά στα χνάρια του παππού του Παπανδρέου. Τον Γ. Παπανδρέου που, μπροστά στον κίνδυνο να καταλάβουνε Ελληνες την εξουσία στην Ελλάδα - το 1944 καθώς το ΕΑΜ απελευθέρωσε τη χώρα - κάλεσε τους νέους κατακτητές, Αγγλους πάτρωνές του (η Αμερική ήρθε μετά...), να κάνουν εσπευσμένα στρατιωτική επέμβαση με τις γνωστές τραγικές συνέπειες.

Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά, τόσο στον πόλεμο των φανερών εχθρών, του άξονα του χιτλερισμού, όσο και των μασκαρεμένων, υποτιθέμενων φίλων των κυβερνήσεών του. Και θα συνεχίσει να πληρώνει πολύ ακριβά, έως ότου ανατραπούν οι πολιτικές των επεμβάσεων. Για να ανατραπούν οι πολιτικές αυτές, ένας και μοναδικός δρόμος υπάρχει. Η συσπείρωση του ελληνικού λαού γύρω από τις ασυμβίβαστες αντιτιθέμενες δυνάμεις που βρίσκονται μέσα στο Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο πάλης, που είναι παρόμοιο με το τότε ΕΑΜ.

Σίγουρη εγγύηση, για να προωθηθεί το Μέτωπο και ν' ανοίξει τα φτερά του προς όφελος του λαού, αποτελεί η ενίσχυση των εκλογικών συνδυασμών που στηρίζει το τιμημένο ΚΚΕ στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Το Κόμμα που στα 85 χρόνια ζωής και δράσης του, τιμά την Ελλάδα και το λαό της.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΑΕΡΑΚΗΣ

Θέρισος Ηρακλείου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ