Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Δύο φωτογραφίες

Πέρασαν 10 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του γιου τους ΚΩΣΤΑ, που έφυγε από τη ζωή πολύ νέος και του κουνιάδου της, η σύζυγός του Ολυμπία, η κόρη και τα εγγόνια τους πρόσφεραν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης.

* * *

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΗ, ο αδελφός του Γιώργος και ο φίλος του Γιάννης Θεοδωρίδης προσφέρουν 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Γουμένισσας Κιλκίς, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Το Σάββατο 11 Δεκέμβρη γίνεται το μνημόσυνο της αγωνίστριας ΜΑΡΙΚΑΣ ΜΑΥΡΗ, με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατό της.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Γιώργος προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Γουμένισσας, 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Φωτογραφία

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ γεννήθηκε στην Κίμωλο. Ναυτικός στο επάγγελμα, δούλεψε σε ιστιοφόρα και ποντοπόρα πλοία. Το 1942 επιστρατεύτηκε και κατατάχτηκε στο Πολεμικό Ναυτικό. Υπηρέτησε ως το τέλος του πολέμου. Οταν επέστρεψε στο επάγγελμα, αγωνιζόταν από τις γραμμές της ΟΕΝΟ. Στον Εμφύλιο, ήταν μαχητής του ΔΣΕ. Στην Τασκένδη, όπου κατέφυγε πολιτικός πρόσφυγας, τελείωσε Τεχνική Σχολή. Δούλεψε σε εργοστάσιο ως διευθυντής μεγάλου τμήματος, ως τον επαναπατρισμό του. Εκεί παντρεύτηκε την Σουμέλα Σιδηροπούλου και είχαν έναν γιο.

Διακρίθηκε για τις επιδόσεις του στο Πολυτεχνείο της Τασκένδης.

Εμεινε ως το τέλος της ζωής του πιστός στην ιδεολογία του.

Στη μνήμη του, ο εξάδελφός του Μιχάλης Σάρδης προσφέρει 5.000 δρχ.στην Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΟΥΛΟΥΝΗ, ο οποίος έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία και έφυγε πρόσφατα από κοντά μας και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Περισσού, στο ΚΚΕ.

Σεβαστή - Ηλίας

* * *

Ο αγωνιστής Παύλος Στύλιος, μέλος του Παραρτήματος Μελισσίων της ΠΕΑΕΑ, προσφέρει 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων, στη μνήμη της αδερφής του ΑΝΝΑΣ και της νύφης του ΕΥΓΕΝΙΑΣ.

* * *

Στις 6 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΝΕΓΑ. Γεννήθηκε στα Κουμέικα της Σάμου και σε όλη του τη ζωή παρέμεινε πιστός και υπερασπίστηκε με συνέπεια τις αρχές του σοσιαλισμού, ως μέλος του ΚΚΕ.

Ελαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και στον Εμφύλιο ήταν μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού στη Σάμο. Αντιμετώπισε με πίστη, καρτερία και αποφασιστικότητα τις διώξεις που ακολούθησαν σε βάρος του από το καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του και φίλοι του προσφέρουν στο ΚΚΕ 55.000 δρχ., ως ελάχιστη προσφορά και αναγνώριση για την επικράτηση των αρχών της Εθνικής Αντίστασης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

* * *

Η Ξανθή Τσουμάνη προσφέρει, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Νικολάου», 20.000 δρχ. στη μνήμη του αδελφού της ΦΩΤΗ ΤΣΟΥΜΑΝΗ, στελέχους της ΝΕ Μεσσηνίας, που σκοτώθηκε το 1944.

* * *

Ο Σωτ. Καλέας προσφέρει στην ΚΟ Αντίκυρας 140.000 δρχ., στη μνήμη του πατέρα του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΛΕΑ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΑΡΟΥΖΟΥ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΝΙΚΟΥ ΒΥΡΙΝΗ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 8 Δεκέμβρη 1979, προσφέρω στο ΚΚΕ 10.000 δρχ. και 5.000 δρχ. στην ΚΝΕ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Μαρία Βυρίνη

* * *

φωτό

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας, σε ηλικία 77 χρόνων, ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΚΚΟΣ. Καταγόταν από το χωριό Ροδοτόπι Ιωαννίνων. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ, έμεινε πιστός στα ιδανικά της δημοκρατίας και της ειρήνης ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων, 10.000 δρχ.

Η οικογένειά του

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών από τα Κάτω Πετράλωνα ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΙΤΣΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΚΚΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, ΣΠΥΡΟΥ ΔΗΜΗΡΟΥΤΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΞΗΛΑΡΕΑ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΘΩΔΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΒΑΚΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΙΜΟΥΣΗ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΑΘΑΚΗ, ΝΙΚΟΥ ΣΟΥΓΛΑΚΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΤΗΝΑΚΗ και ΣΑΒΒΑ ΚΑΡΑΪΙΣΚΟΥ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων.

Γιώργος και Ντίνα Αναγνωστοπούλου

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή ΠΕΡΙΚΛΗ ΠΕΤΑΛΩΤΗ, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 15.000 δρχ.

Βέρα Τριανταφυλλίδου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ