Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Εφημερία με χειροκίνητους αναπνευστήρες!

Εκρηκτικά προβλήματα στη λειτουργία του και ειδικότερα στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών αντιμετωπίζει το Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας, εξαιτίας της πολιτικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης των νοσοκομείων που έχουν ακολουθήσει οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Το νοσοκομείο συμμετέχει στη γενική εφημερία του λεκανοπεδίου της Αττικής, εφημερεύοντας κάθε τρεις μέρες τόσο για την εργατική περιοχή, που αποτελεί πέραν των άλλων βιομηχανοποιημένη ζώνη, όσο και για άλλες περιοχές της Αττικής. Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού όμως σε όλες τις ειδικότητες, κάνουν δραματικές τις συνθήκες, κυρίως στα επείγοντα του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο αντιμετωπίζει σε κάθε εφημερία κατά μέσο όρο 800 παθολογικά περιστατικά με τρεις εφημερεύοντες παθολόγους και επτά ακόμα γιατρούς υποστηρικτικών ειδικοτήτων. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική στο νοσηλευτικό προσωπικό, αφού για τον ίδιο αριθμό περιστατικών εφημερεύει μόνο ένας νοσηλευτής, ενώ για το σύνολο των επειγόντων εφημερεύουν τρεις νοσηλευτές. Υπάρχουν μάλιστα κλινικές όπως η Β' Παθολογική του νοσοκομείου που κινδυνεύουν με κλείσιμο και λειτουργούν χάρη στην υπερπροσπάθεια του προσωπικού, αφού στην κλινική τρεις επιμελητές πρέπει να καλύψουν 30 εφημερίες το μήνα!

Τεράστιες ελλείψεις όμως υπάρχουν και στον εξοπλισμό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις για τους ασθενείς και εργαζόμενους. Οπως καταγγέλθηκε στην εφημερίδα, χτες κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας χρειάστηκε να γίνει διασωλήνωση σε δυο ασθενείς, αλλά όλοι οι αναπνευστήρες του νοσοκομείου χρησιμοποιούνταν για άλλους ασθενείς και έτσι οι γιατροί αναγκάστηκαν να υποστηρίζουν την αναπνοή των ασθενών με χειροκίνητο μηχάνημα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ