Σάββατο 24 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΑΚΙΤΣΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
ΚΑΚΙΤΣΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
φωτο

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα Αναστασίου Γράβαρη, αντιστασιακού και συνδικαλιστή, καθηγητή ξένων γλωσσών, προσφέρουμε 100 ευρώ για τις εκλογές και για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Ευτυχία Γράβαρη και οι γιοι του.

* * *

φωτο

Με τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα Σταμάτη Κακίτσου, προσφέρουμε 50 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Καλλιρρόη Κακίτσου και τα παιδιά του Κακίτσος Γεώργιος και Κακίτσος Ευστράτιος

* * *

-φωτο

Την Κυριακή, 18 Γενάρη τελέσαμε μνημόσυνο στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά, στη μνήμη του συζύγου μου Βασίλη Ζαφειρίου.

Ευχαριστώ όλους εκείνους που συμπαραστάθηκαν στο βαρύτατο πένθος μας.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 300 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», την εφημερίδα που διάβαζε πάντα με αγάπη.

Η σύζυγός του Δέσποινα Ζαφειρίου

* * *

Με πολύ μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του αγωνιστή Αλέκου Λεχούρη. Συλλυπούμαι βαθύτατα τη σύζυγό του Ρένα καθώς και το παιδί του Κώστα και αντί για στεφάνι προσφέρω στο ΚΚΕ, στα ιδανικά του οποίου στάθηκε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του, μέσω της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», 20 ευρώ.

Κώστας Κρεμμύδας

ΤΟΛΙΑΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΟΛΙΑΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
* * *

- φωτο

Ο Γιάννης Μαλαμίνης πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και πολέμησε από τις γραμμές του ΕΛΑΣ τους κατακτητές στην περιοχή του Λαϊλιά και Κερδύλια Σερρών. Για τη δράση του διώχτηκε και καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο και εξορίστηκε στη Μακρόνησο και τη Γυάρο.

Ως το τέλος της ζωής του ήταν πιστό και αφοσιωμένο μέλος του Κόμματος.

Στη μνήμη του η ΚΟΒ Αχλαδοχωρίου Ν. Σερρών, της οποίας ήταν μέλος, προσφέρει 20 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ (ΝΕ Σερρών) και 10 ευρώ για το «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου στη ζωή και στον αγώνα Γιώργου Τολιάτη, αταλάντευτου κομμουνιστή, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω ως δεύτερη δόση 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου.

Η συντρόφισσά του Ιωάννα Γλέζου - Τολιάτη

* * *

Στη μνήμη του αδελφού του, Δήμου Δαμασκούδη και του ξαδέλφου του, Δημήτρη Πατσαβούδη, μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε το 1947 στην Τζέντα, ο Δαμασκούδης Χρήστος προσφέρει μέσω ΚΟΒ Γιαννιτσών 30 ευρώ και 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

-φωτο

Κι όμως πέρασαν 12 ολόκληρα χρόνια! Λες και ήταν χτες (4 Γενάρη) που σκληρή η αλήθεια μάς φέρνει το απρόσμενο. Εσβησε εκεί στο Κίκτο η γλυκιά μορφή της αγωνίστριας, της απροσκύνητης κομμουνίστριας, που μέσα στη δύναμη της πάλης για λευτεριά και ανθρωπιά πέρασε χρόνια και χρόνια στα στρατόπεδα και στις φυλακές δυνατή και ωραία.

ΓΡΑΒΑΡΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΓΡΑΒΑΡΗΣ ΤΑΣΟΣ
Πάντα, όσοι τη γνώρισαν θυμούνται την Αργυρούλα Στρουμπούλη. Ποτέ δε θα φύγει από τη μνήμη μας.

Στη μνήμη της ο Θοδωρής Κοΐνης, αντί για λουλούδια στον τάφο της, προσφέρει στην ΚΟΒ Μοσχάτου του ΚΚΕ 20 ευρώ.


ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΛΕΧΟΥΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΛΕΧΟΥΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ