Πέμπτη 29 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΑΟΚ 1-1
Μέρες του '80

Η Καστοριά έκανε την έκπληξη κόντρα στον τροπαιούχο ΠΑΟΚ

Sportidea

Η Καστοριά έκανε την έκπληξη κόντρα στον τροπαιούχο ΠΑΟΚ
Μέρες του '80, όπου εκείνη τη χρονιά είχε φθάσει στη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας έζησε χτες η Καστοριά. Μπορεί η επιτυχία αυτή τη φορά να μην είναι αναλόγου μεγέθους, ο αποκλεισμός όμως από τη συνέχεια του τροπαιούχου ΠΑΟΚ και η παρουσία των «γουναράδων» στην προημιτελική φάση της φετινής διοργάνωσης είναι μια τεράστια επιτυχία για αυτούς. Η χτεσινή ισοπαλία 1-1 στην ακριτική πόλη, σε συνδυασμό με τη νίκη της Καστοριάς στην Τούμπα με 1-0, έδωσε την πανηγυρική πρόκριση στους ακρίτες και σκόρπισε τον προβληματισμό στους Θεσσαλονικείς. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη που έτσι και αλλιώς είχε δύσκολο έργο, ξεκίνησε καλά το χτεσινό παιχνίδι σε έναν αγωνιστικό χώρο που θύμιζε βούρκο εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Μάλιστα, στο 42` κατάφερε να προηγηθεί με τον Γιασεμάκη ισοφαρίζοντας έτσι την ήττα του πρώτου παιχνιδιού. Το ίδιο σκηνικό επικράτησε και στις αρχές της επανάληψης όπου ο ΠΑΟΚ ήταν συνεχώς στην επίθεση, ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν στις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές, στο 64` ο Παντελιάδης επιχείρησε ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και ισοφάρισε σε 1-1, φέρνοντας τους γηπεδούχους σε θέση ισχύος για την πρόκριση στη δ' φάση του Κυπέλλου.

Στο 75' ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία να πάρει τα ηνία του αγώνα όταν ο Κοντεών είχε σουτ του κατέληξε στο δοκάρι του Συμεωνίδη ενώ στο στο 80' ο Σαλπιγγίδης δεν εκμεταλλεύτηκε το φύσημα του αέρα που έστειλε την μπάλα στα πόδια του, αστοχώντας από ένα μέτρο από τη γραμμή του τέρματος. Στο 90' ο Σουλτανίδης απώλεσε τη μεγάλη ευκαιρία για δώσει τη νίκη στην Καστοριά, καθώς έπιασε αέρα σε κενό τέρμα.

Καστοριά: Συμεωνίδης, Καπετανόπουλος, Ραντουκάνοφ, Ευθυμιάδης (87' Τσανακσίδης), Νικολάου, Παντελιάδης (82' Θ. Τρούπκος), Σέου, Καλαφάτης, Σουλτανίδης, Καρκαλέτσης (78' Μάνος), Λαζαρίδης

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Βόκολος, Φουτσίνι, Κουτσόπουλος, Καρυπίδης, Κούτσης, Βαγγελής, Θεοδωρίδης (50' Καραδήμος), Σπάσιτς (75' Κοντεών), Σαλπιγγίδης, Γιασεμάκης (65' Γιαννιτσανάκης).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ