Κυριακή 1 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΖΗΜΙΕΣ H «Sony Corp.» ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα καθαρά της κέρδη το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους το οποίο καλύπτει την περίοδο Οκτώβρη - Δεκέμβρη σημείωσαν πτώση κατά 26% και απέδωσε το γεγονός, κυρίως, στην επιβράδυνση των πωλήσεων του ηλεκτρονικού παιχνιδιού «PlayStatio2». Ταυτόχρονα, όμως, αναθεώρησε προς τα άνω κατά 10% τις προβλέψεις της, αναφορικά με την κερδοφορία της για ολόκληρη τη διάρκεια του οικονομικού της έτους, χάρις στο ισχυρό ευρώ.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ H εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη Γερμανία αναμένεται να υποχωρήσει το Φλεβάρη για πρώτη φορά μετά εννέα μήνες, εξαιτίας της αβεβαιότητας που εξακολουθεί να περιβάλλει τις φοροαπαλλαγές και την αύξηση του κόστους της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία GfK μεταξύ 2.000 καταναλωτών, ο δείκτης προσδοκιών των καταναλωτών για το Φλεβάρη θα πέσει στο 5,0, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών.

ΛΙΤΟΤΗΤΑ Δημοσιονομική λιτότητα για τη Βρετανία προμηνύουν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας, τη Δευτέρα στο Λονδίνο. O κ. Μπράουν δήλωσε, μεταξύ άλλων, την υποστήριξή του σε οποιαδήποτε «δύσκολη απόφαση» θα λάβει στο εγγύς μέλλον η Τράπεζα της Αγγλίας, παροτρύνοντας παράλληλα αλλά και προειδοποιώντας τους ομολόγους του στην κυβέρνηση Μπλερ ότι θα πρέπει «να κάνουν κράτει» με τις δαπάνες των υπουργείων τους.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ Οι εύποροι Αμερικανοί εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξοι αναφορικά με τη μελλοντική πορεία της οικονομίας των HΠA το 2004, παράλληλα όμως εξέφρασαν και διάφορες ανησυχίες για το διευρυνόμενο κρατικό έλλειμμα και την αδυναμία δημιουργίας θέσεων απασχολήσης, όπως απέδειξε μία έρευνα η οποία δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα στη Νέα Υόρκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ