Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΝΗΘΑ
Αποχαρακτηρισμοί ... νέας τεχνολογίας!

Αλλο ένα τμήμα στους πρόποδες του ορεινού όγκου της Πάρνηθας και πάνω στη λεκάνη απορροής του Μαραθώνα, συνολικής έκτασης περίπου 500 στρεμμάτων, κινδυνεύει να μετατραπεί, με τις ευλογίες και του ΥΠΕΧΩΔΕ, σε ...φιλέτο επιχειρηματικής δράσης νέας τεχνολογίας!

Σύμφωνα με τη μελέτη του Οργανισμού Αθήνας, η περιοχή αυτή επρόκειτο να ενταχθεί στη Β` Ζώνη Προστασίας της Πάρνηθας, η οποία περιβάλλει τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού και στην οποία θα επιτρέπονταν μόνον ήπιες εγκαταστάσεις αναψυχής και αθλητισμού. Πριν, όμως, η οριοθέτηση αυτή νομοθετηθεί με το Προεδρικό Διάταγμα προστασίας του ορεινού όγκου της Πάρνηθας - που βρίσκεται στα σκαριά εδώ και χρόνια - το ΥΠΕΧΩΔΕ με άλλο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, αυτό της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου Βόρειας Αττικής, στην έκταση αυτή χωροθετεί τεχνολογικό πάρκο όπου προβλέπεται να ανεγερθούν κτίρια 110.000 τετραγωνικών μέτρων, που αλλάζει πλήρως το χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής, καθώς δημιουργεί εγκαταστάσεις με 7.000 εργαζόμενους και πρόσθετο κυκλοφοριακό φόρτο 5.600 τροχοφόρων την ημέρα.

Τι είχε προηγηθεί; Η αγορά της έκτασης αυτής - τμήμα της οποίας αποτελούσε ανενεργό λατομείο αργίλου της ΑΓΕΤ που είχε αποκατασταθεί - από την εταιρία «Τεχνόπολη - Ακρόπολις», η οποία επιπρόσθετα προσπαθεί να αποχαρακτηρίσει 123 ακόμη στρέμματα δάσους που την περιβάλλει. Αμέσως, λοιπόν, μετά την αγορά αυτή, έσπευσε η κυβέρνηση, μέσω του Οργανισμού Αθήνας, να ικανοποιήσει το αίτημα της πολυμετοχικής αυτής εταιρίας, στην οποία συμμετέχουν 134 εταιρίες πληροφορικής, χωρίς να υπολογίσει ούτε το τοπίο, ούτε τον Εθνικό Δρυμό, που ασφαλώς θα επιβαρυνθεί.

Σημειώνουμε ότι Τεχνολογικό Πάρκο έχει οριοθετηθεί και στα Μεσόγεια, όμως η εταιρία «Τεχνόπολη - Ακρόπολις» κατά περίεργο τρόπο δεν προχώρησε στην κατασκευή του εκεί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ