Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στέφανος Παπαγεωργάκης
Στέφανος Παπαγεωργάκης
Φωτ.

Στις 27 Γενάρη 2004 κηδεύτηκε στο χωριό Παύλο Βοιωτίας, κοντά στο σύντροφό της αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η αγαπημένη αδελφή μου Χρυσούλα Κάϊλα - Κεφαλά. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι βγαλμένη στις φυλακές και έχει μεγαλύτερη αξία από άλλες γιατί φαίνεται η νιότη που κρατούσαν στα σίδερα ως ανταμοιβή για τον αγώνα μας για μια Ελλάδα ελεύθερη και σοσιαλιστική.

Στη μνήμη της προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟ Λαμίας για να βγει πιο δυνατό το ΚΚΕ στις εκλογές.

Μερούλα Κάϊλα - Κοτρωνιά

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του πατέρα μας Στέφανου Παπαγεωργάκη, του Μιχάλη Ζεϊμπέκογλου και του Δημήτρη (Μίμη) Σεϊτανίδη προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κοκκινιάς - Κορυδαλλού, 150 ευρώ. Και οι τρεις τους, μέλη της ΚΟ Κοκκινιάς, με την ακλόνητη πίστη τους, την ανθρωπιά, τη συντροφικότητα και προπαντός με την προσήλωσή τους στις κομμουνιστικές αρχές και αξίες παραμένουν για μας τους νεότερους πρότυπα κομμουνιστών.

Νίκος και Σίλβια Παπαγεωργάκη

* * *

Φωτ.

Στις 24 Μάρτη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας Χρήστου Μπάνου, μέλους του ΚΚΕ, ΕΠΟΝίτη στην Κατοχή, αντάρτη του εφεδρικού ΕΛΑΣ Κέρκυρας.

Περήφανοι γιατί έμεινε πάντα αταλάντευτος στις γραμμές του ΚΚΕ και στα ιδανικά του σοσιαλισμού, προσφέρουμε στη μνήμη του για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας.

Μιχάλης Ζεϊμπέκογλου
Μιχάλης Ζεϊμπέκογλου
Η γυναίκα του Αφροδίτη Μπάνου

Η αδελφή του Πολύμερη

Τα παιδιά του

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης συντρόφισσάς μου στη ζωή και στον αγώνα Φλώρας Γεωργίου και στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, οι οποίοι «έπεσαν» πολεμώντας για τη λευτεριά της πατρίδας και την ειρήνη, προσφέρω 20 ευρώ στο Παράρτημα Αγ. Δημητρίου της ΠΕΑΕΑ.

Φάνης Γεωργίου

* **

Στη μνήμη του καπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη, του Νίκου Μπελογιάννη και του Νίκου Πλουμπίδη, του Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή κομμουνιστή λογοτέχνη, του Ηλία Αρμάγου αξιωματικού του ΕΛΑΣ, του Πέτρου Ρούσου ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ, του Σωκράτη Κοτολούλη, του Δημήτρη (Μήτσου) Καρακώστα πολιτικού πρόσφυγα από τη Ρουμανία, του παλαίμαχου κομμουνιστή Μανώλη Πρωτονοτάριου από τη Νάξο, του Νίκου Παπανδρέου λογοτέχνη. Καθώς επίσης στη μνήμη του πατέρα μας Ιωάννη - Διονύση Παπαϊωάννου, μαχητή του Κόκκινου Στρατού και των γονιών του Μαριάνας και Γεώργιου Παπαϊωάννου, της μητέρας μας Σεβαστής (Τούλας) Παπαϊωάννου αντάρτισσας του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και των γονιών της Ιωάννη και Κυρατσώς Τζόλια, του Νικόλαου Ευαγγελή αντάρτη του 3/40 Συντάγματος του ΕΛΑΣ και λοχαγού του ΔΣΕ. Των θείων μας Θεόδωρου Γινόπουλου μαχητή του ΔΣΕ, της θείας μας Αγόρως (Αουρίκας) Γινοπούλου, του Παύλου Κούφη λογοτέχνη και μέλους του ΚΚΕ, η Λίτσα - Χαρίκλεια Παπαϊωάννου, ο Βλαδίμηρος - Αρης Παπαϊωάννου, η Βιολέτα και τα παιδιά Χάρης, Αλέξανδρος και Σεβαστή Ιωάννα προσφέρουμε, ως δεύτερη δόση, μέσω ΚΟΒ Βάθης - Μεταξουργείου 220 ευρώ για τις εκλογές.


Χρήστος Μπάνος
Χρήστος Μπάνος
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2020-08-26 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2010-10-17 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2007-01-13 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2005-12-21 00:00:00.0)
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ(2005-06-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2005-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ