Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Συλλήψεις για τη «χάρτινη» πολυκατοικία

ΙΚΟΝΙΟ.--

Στη σύλληψη δύο εργολάβων προχώρησαν χτες οι τουρκικές αρχές, αποδίδοντάς τους την ευθύνη για την κατάρρευση της «χάρτινης» πολυκατοικίας στην πόλη Κόνια (Ικόνιο) που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους. Τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν χτες - για τρίτη συνεχόμενη ημέρα - να αναζητούν επιζώντες και σορούς θυμάτων στα ερείπια. Οι διασωθέντες, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ανήλθαν σε 31, και ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Ικονίου Χαλίλ Ουϊμάζ εξέφραζε ακόμη και χτες την ελπίδα ότι «θα ανασυρθούν κι άλλοι ζωντανοί» από το σωρό των ερειπίων στον οποίο μετατράπηκε το 11ώροφο κτίριο.

Ενας διασώστης επισήμανε πάντως ότι οι ελπίδες να βρεθούν κι άλλοι ζωντανοί εξανεμίζονται. Οπως είπε, τα περισσότερα θύματα βρέθηκαν στις σκάλες: «φαίνεται ότι προσπαθούσαν να κατέβουν και παγιδεύτηκαν», είπε στο πρακτορείο «Ανατολή».

Ενας από τους διασωθέντες ενοίκους έδωσε μια ανατριχιαστική περιγραφή των στιγμών της τραγωδίας. «Τα πάντα κατέρρευσαν σε δευτερόλεπτα. Τα εγγόνια μου κρατούσαν ακόμα τα μπαλόνια που τους είχα πάρει, παγιδευμένα μέσα στα συντρίμμια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ