Παρασκευή 7 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στερνό «αντίο» στον Χρήστο

Το φέρετρό του σήκωσαν στους ώμους τους τα παιδιά της ραδιοφωνικής ομάδας του «18 Ανω», μέλος της οποίας ήταν ο Χρήστος, όταν ήταν στο πρόγραμμα

Με βαθιά οδύνη, συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι της μονάδας απεξάρτησης «18 Ανω» αποχαιρέτησαν χτες τον Χρήστο Λεμπέση. Τον 22χρονο νέο, που έφυγε πριν τρεις μέρες, χάνοντας οριστικά την άνιση μάχη με τα ναρκωτικά, την άνιση μάχη με μια ναρκωμένη κοινωνία, που σπρώχνει όλο και περισσότερους, όλο και πιο νέους ανθρώπους στην εξάρτηση.

Ηταν όλοι εκεί. Οι φίλοι του, που αγωνίστηκαν για να βγει από τη φυλακή, η ραδιοφωνική ομάδα του «18 Ανω», τα μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης, οι θεραπευτές του. Για να πουν στερνό «αντίο» στον φίλο, στον αδερφό, στον σύντροφο στη δύσκολη μάχη της απεξάρτησης. Για να υπενθυμίσουν ότι είναι αποφασισμένοι όλοι μαζί να δώσουν τη μάχη της απεξάρτησης, τη μάχη ενάντια σε ένα πολιτικό σύστημα, σε μια άδικη Δικαιοσύνη, που οδηγεί τους ανθρώπους, που παίρνουν την απόφαση να απεξαρτηθούν, στον εγκλεισμό, στη φυλακή, στη φτώχεια, στην απομόνωση, στον αποκλεισμό.

Ο Χρήστος θάφτηκε με το μπουφάν του, δώρο, μαζί με ένα κασκόλ, της ομάδας του, από τους φίλους του της ραδιοφωνικής ομάδας του «18 Ανω». «Ενα μπουφάν του στοίχισε τη ζωή», ήταν οι λέξεις που άκουγε κανείς μέσα απ' τα αναφιλητά. Εκείνο το μπουφάν που έκλεψε μαζί με ένα φίλο του τοξικομανή τρία χρόνια πριν, όταν ήταν ακόμα στη χρήση. Το μπουφάν που τον έστειλε στη φυλακή, ενώ βρισκόταν ένα βήμα πριν την επιτυχή ολοκλήρωση της θεραπευτικής διαδικασίας για την απεξάρτησή του. Ενα μπουφάν, που ήταν αρκετός λόγος για τη Δικαιοσύνη να κλείσει στη φυλακή έναν 20χρονο νέο για 42 μέρες, παρά την ιατρική γνωμάτευση της επιστημονικής υπεύθυνης του «18 Ανω» Κ. Μάτσα, που επισήμανε κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του ότι η κατάθλιψη που είχε οδηγήσει το Χρήστο στα ναρκωτικά επιδεινώνεται σε τέτοιο βαθμό στη φυλακή που να πυροδοτεί αυτοκαταστροφικές ενέργειες. Παρά τις διαμαρτυρίες όλου του «18 Ανω» ότι ο Χρήστος οδηγείται στο θάνατο.

Ο Χρήστος αποφυλακίστηκε στις 27.7.1999 και ενώ αρχικά επανεντάχτηκε στο «18 Ανω», υποτροπίασε, για να χάσει τελικά τη μάχη με τα ναρκωτικά πριν 3 μέρες, μόνος στο δωμάτιό του.

Χτες, ήταν όλοι εκεί. Ηταν εκεί τα παιδιά του «18 Ανω», με τους θεραπευτές τους Κ. Μάτσα και Ηλ. Μιχαλαρέα.

Η κηδεία του έγινε απ' την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο Περιστέρι. Το φέρετρό του ακούμπησε στους ώμους των φίλων του της ραδιοφωνικής ομάδας του «18 Ανω», όπου ο Χρήστος ήταν μέλος, όταν ήταν στο πρόγραμμα και έβγαινε στον αέρα με την εκπομπή «Χαμογελώντας στο φόβο» απ' τον «902 Αριστερά στα FM».

Στεφάνι στην κηδεία του κατέθεσε εκ μέρους του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ η Λούλα Καρατζά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ