Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Ανοίγει» παλιούς φακέλους η δικαιοσύνη

Δεκαπέντε σημαντικές υποθέσεις που είχαν φτάσει στη Βουλή ανοίγουν ξανά για τη δικαιοσύνη. Οι φάκελοι γι' αυτές τις υποθέσεις είχαν τεθεί στο αρχείο, καθώς είχαν μεν εντοπιστεί ευθύνες πολιτικών προσώπων, αλλά προσέκρουσαν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός με κατεπείγουσα παραγγελία προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δ. Παπαγγελόπουλο, ζήτησε να επανεξετασθούν αυτές οι υποθέσεις και να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες σε μη πολιτικά πρόσωπα, ενώ στην περίπτωση που προκύψουν ευθύνες, θα πρέπει να ασκηθούν διώξεις. Και αυτό γιατί κινδυνεύουν να παραγραφούν τα αδικήματα, στα οποία εμπλέκονται τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Την περασμένη βδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δ. Ασπρογέρακας, πήγε στη Βουλή και ήδη πήρε τις πρώτες δικογραφίες, μεταξύ των οποίων και όσες αφορούν τη ΔΕΚΑ Χρηματιστηριακή και τις Ελληνοποιήσεις.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος εισαγγελικός λειτουργός πριν τέσσερα χρόνια είχε διενεργήσει έρευνα για την κρατική ΔΕΚΑ. Από την έρευνα εκείνη προέκυψε ότι η ΔΕΚΑ προέβη σε αλλεπάλληλες αγορές μετοχών των ΟΤΕ, ΕΛΠE («Ελληνικά Πετρέλαια»), Εθνικής και Αγροτικής Τράπεζας με σκοπό να τις χειραγωγήσουν παραπλανώντας τους επενδυτές. Στο πόρισμά του ο εισαγγελέας έφερε ως συνυπεύθυνο υπουργό του ΠΑΣΟΚ και άλλα μη πολιτικά πρόσωπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ