Δευτέρα 10 Απρίλη 2000 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Κατέρρευσε η κυβέρνηση

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-

Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης που πρότεινε ο πρωθυπουργός Γιάνες Ντρνόβσεκ δεν έτυχε της έγκρισης του Κοινοβουλίου, καθώς, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, δεν έλαβε την αναγκαία ψήφο εμπιστοσύνης.

Τα σενάρια από εδώ και πέρα είναι πολλά, καθώς ένα από αυτά εμφανίζει την πιθανότητα να αναδειχτεί μια νέα κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Φράντσι Ντέμσαρ. Ενα άλλο είναι και η προσφυγή στην κάλπη, σε πρόωρη εκλογική αναμέτρηση.

Η ψηφοφορία έγινε, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση μετά από την παραίτηση του Σλοβενικού Λαϊκού Κόμματος, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος που μετείχε στον κυβερνητικό συνασπισμό, με τον Ντρνόβσεκ πρωθυπουργό, που ηγείται του Κόμματος της Ελεύθερης Δημοκρατικής Σλοβενίας. Ο πρωθυπουργός όρισε νέο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο παρουσίασε στο Κοινοβούλιο, αλλά μόνο 31 από τους 90 βουλευτές υποστήριξαν την ενέργεια αυτή, όπως μετέδωσε το σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA. Αφού η κυβέρνηση έχασε στην ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, το Κοινοβούλιο πρέπει μέσα σε 30 μέρες ή να ορίσει νέο πρωθυπουργό ή να προχωρήσει στη διενέργεια πρόωρων εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ