Δευτέρα 10 Απρίλη 2000 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απρόσκοπτη η ψηφοφορία στην Αθήνα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα άσκησαν και αυτή τη φορά το εκλογικό τους δικαίωμα οι Αθηναίοι ψηφοφόροι. Σε 4-5 από τα 5.000 εκλογικά τμήματα της (Α` και Β` Περιφέρειας Αθηνών και του υπολοίπου Αττικής) παρουσιάστηκε λιγόλεπτη καθυστέρηση στην προσέλευση των δικαστικών αντιπροσώπων και μόνο σε δύο (στην Ενορία Ζωοδόχου Πηγής) απουσίαζαν το πρωί τα τακτικά μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών και χρειάστηκε να αντικατασταθούν από τα αναπληρωματικά.

Φέτος στις τρεις παραπάνω εκλογικές περιφέρειες διορίστηκαν 5.804 τακτικοί και αναπληρωματικοί δικαστικοί αντιπρόσωποι (16.397 στην υπόλοιπη χώρα). Λειτούργησε, επίσης, το μέτρο να μην περάσουν από κάθε εκλογικό τμήμα πάνω από 600 ψηφοφόροι, με στόχο την πιο γρήγορη καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και την καλύτερη εξυπηρέτηση του Εκλογικού Σώματος.

Χτες αναμενόταν ως το βράδυ να προσέλθουν πάνω από 4.000 άτομα για προσθήκη φύλλων. Στα κτίρια 9 και 7 υπήρχαν συνεργεία από 100 δικαστικούς υπαλλήλους για τη χορήγηση βεβαιώσεων ταυτοπροσωπίας σε λίγους, συγκριτικά με άλλοτε, ψηφοφόρους που δεν έβρισκαν το όνομά τους στους εκλογικούς καταλόγους ή ήταν γραμμένο με εσφαλμένα στοιχεία.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7μ.μ. Ομως οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είχαν τη δυνατότητα να παρατείνουν την ψηφοφορία 15 - 20 λεπτά, αν μέσα ή έξω από τα εκλογικά τμήματα υπήρχαν πολίτες που δεν είχαν προλάβει να ψηφίσουν. Σύμφωνα, εξάλλου με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, 27 κάλπες στήθηκαν και στις φυλακές, όπου επρόκειτο να ψηφίσουν 370 κρατούμενοι.

Το Πρωτοδικείο της Αθήνας είναι έτοιμο και για την επόμενη των εκλογών. Ηδη από χτες το βράδυ, στις 9 μ.μ., άρχισαν να φτάνουν οι σάκοι, με το εκλογικό υλικό των τριών περιφερειών της αρμοδιότητας του δικαστηρίου αυτού. Εκατό δικαστές και 300 γραμματείς βρίσκονταν σε επιφυλακή για την παραλαβή των σάκων, διαδικασία που προβλέπεται να ολοκληρωθεί σήμερα το μεσημέρι. Από σήμερα όλη η δύναμη του Πρωτοδικείου (367 δικαστές και 1.000 δικαστικοί υπάλληλοι) θα εργάζονται πυρετωδώς για τον έλεγχο των ψηφοδελτίων. Ο έλεγχος θα γίνεται στα κτίρια 6,7,9, τα οποία μέχρι την περάτωσή του θα φρουρούνται από αστυνομικούς. Υπολογίζεται ότι μέχρι αύριο Τρίτη θα έχουν διαβιβαστεί στον Αρειο Πάγο τα επικυρωμένα αποτελέσματα για τη δύναμη των κομμάτων και ότι ως την Πέμπτη θα έχει τελειώσει και η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ